Årskrönika 2008

Ja även jag, blogginnehavaren tänker publicera ett inlägg som har med avslutningen av året att göra. Jag känner mig nöjd med året. Det har varit bland dom bästa.

2008 var året då jag blev förälskad i knäckemackor med ost igen.
2008 var året då jag tog studenten och sen drog till Australien.
2008 var året då Brynäs med nöd och näppe klarade kvalserien.
2008 var året då jag försökte snusa, och misslyckades.


Tänker ge en liten återblick på året som gått med några citat och kommentarer ur mina inlägg.


Januari

"Var vaken lite för länge i natt igen, jag kunde inte sova. Så runt 6 imorse pressade jag 8 stycken apelsiner, det blev ungefär två glas, ett till mig och ett till farsan. Haha. Är man allmänt dum i huvudet så är man, haha. Juicen var god förresten."

Haha varför gjorde jag så?

"Det känns som det fortfarande är helg sa Plix igår (söndag) när, han, jag och Thompa var hos Helle. Han är skön den killen. Haha."

Klockrent.


Februari

"Jag brukar ha ganska konstiga funderingar, det bjuder jag på, den här gången undrar jag om det är konstigt att döpa sin unge till Mona?"

Fråga mig inte varför jag undrade det. Haha. Vet att Sanne talade om för mig att jag inte skulle döpa några barn till Mona.

Mars

"Dagens Plix-citat: "Hur kan ett spel vara roligt, egentligen?" Div. teologiska, ontologiska och filosofiska tankar. Snart börjar Plix säkert tänka: "Varför finns jag?" "Vad är meningen med mitt liv?"

"Dagens Plix-citat 2: "Om inte vi döpt just runda grejer till boll, då kanske en boll hade varit en fyrkantig grej." Kommentar överflödig."

Han kan den killen som sagt.

"Jag undrar en sak. Hur i hela potatislandets morotsbitar kan en slang gjord av GUMMI som är cirka 40-50 cm lång (inte speciellt bred) kosta 233 kr? Den som kan ge den logiska förklaringen till det vinner just en chockladboll i cafeterian efter lovet."

Haha det är något jag undrar än idag.

April

"Jag menar, vem vill umgås med en som inte följer en tränings-blogg och snackar om sin träning/hälsa/kost 24/7? "

Haha, jag drev med mode- och träningsbloggar så gott det gick. Borde jag kunna få Nobels fredspris för eller något...

Maj

"Nu har äntligen korpserien dragit igång, riktigt jäkla roligt... Vi vann med 2-1, lite tur och lite skicklighet. "

Ja det var då jag och mina vänner drog igång fotbollen igen. I en låg serie dock. Men roligt var det.

"Sitter i detta nu och lyssnar på Gyllene Tider efter en perfekt vårdag. Vädret är så otroligt skönt och jag får en sådan jäkla härlig feeling i mig. Snart är sommaren här. Underbart. "

Jag började ladda bal, sommar, student och massa partaj.

Juni

"Om man ska dela in livet i ett restaurangbesök så tror jag ... "

Jag fick till ett galet inlägg om hur livet är. Jag var seriös faktiskt.

"Studenten 2008 - Det är hur skönt som helst måste jag säga även om det känns lite vemodigt att klassen splittras. Det finns några riktiga pärlor som jag kommer sakna."

Ja det var tiden då alla problemen låg nedgrävda och glädjen bubblade som champagne.


Juli

"Nu sitter jag hos min mor i väntan på att sova och sedan gå upp för att åka till Bensinstationen med grovt bröd till korven."

Jobbet på Statoil fortsatte som vanligt, men snart skulle jag släppa "bomben" som innebar att jag sa upp mig.

"16 dagar och 31 dagar till (orkar ej använda plutiflikationstabellen som Pippi skulle ha gjort) sen så jäklar i tomtefars skägg åker vi. "

Ja Australienresan närmade sig med stormsteg. Fantastiskt.


Augusti

"Nej nu ska jag sova. Ses imorgon. Och Samme och Anton, vi ses till veckan..."

Det sa bara pang, sen var det en vecka kvar bara.


September

"Nu ar vi framme, resan har gatt bra trots att den va sjukt seg. Nu ar klockan 20 over elva har pa kvallen. "

Och vips så var vi framme. Och lyckan var total.

"Men som plaster pa saren hor vi nagra personer med entusiastisk stamma saga: "kolla dar uppe i tradet!", och sjalvklart kollar aven vi. Och helt plotsligt satt den dar, uppe i tradet. En koala."

Jaa! En koala. Det var fantastiskt skoj att se.


Oktober

"Jag har hoppat skydive! Det var kanske det coolaste jag gjort i hela mitt liv. Spanningen, kanslan och skracken i kombination skapade inget annat an den varsta adrenalinkick jag haft i mitt liv."

Oj så coolt det var. Inget jag glömmer i första taget.

"Selge har slarvat bort sitt bankkort (surprise..) sa vi har lite problem att tacklas med, men det loser vi. Jag och Selge drar till Sydney pa onsdag (ev. torsdag)."

Haha ingen blev förvånad om man säger så... Sydney närmade sig! Oj så taggat.


Novemeber

"Har om dagen var jag och Selge till Operahuset och Darling Harbour. Det var diverse jattecoolt.. Mycket fin stad..."

Oj så läckert det var. Även jag har fotograferat världens mest fotograferade byggnad.

"Det ar over nu. Eller ja inte riktigt, men det ar imorgon och halva onsdagen kvar. Sen ar Australien '08 ett minne. Men vilket minne..."

Ja min Australienresa sammanfattades så småningom, och vilka minnen jag har. Underbart.


December

"Vi planerar twin towers till helgen. Ska bli maktigt. Blir aven en svang till China town igen."

Jag och Selge var ju även till Malaysia, ett billigt land. Malaysia var helt okey!

"Jag, Thorell, Emelie, Isabelle och Sara (gamla Hafezi) bakade pepparkakor. Det blev gött. Vi doppade dom i mjölk. Sen kollade vi Boston Tea Party. Det äger."

Jag hade kommit hem, och det var dags att börja träffa alla pärlor man saknat medans jag varit borta. Baka pepparkakor är ett sätt!


Jag tackar för i år och hoppas på fortsatt intresse nästa år, då bloggen är tillbaka med nya idéer, konstiga tankar och massa oseriöst skitsnack.


Gott nytt år!


Mors

SISTA DAGEN 2008...

har jag fått äran att skriva några rader  i den välkända luxans blogg !


Om 24 timmar är 2008 historia, och har man gjort något nyttigt det senaste året? Ätit mat, suttit vid datorn, snusat och druckigt någon droppe alkohol är ju roliga saker. Men något nyttigt vette fan om man har gjort, kanske gett en gåva till världens barn? det är ju bra isåfall.


Annars ser jag fram emot 2009, FRA-lagen kommer, man fyller systemet, fotbolls VM kommer 2010 så det är ett år kvar tills dess, det är ju lite synd. Men en ny sommar kommer, alltid lika roligt!

Nej, nu vet jag inte vad jag har skrivit om, men kanske något i stil med vad en luxan hade skrivit? Vad vet jag..

Men skulle vilja tacka luxan för att man fick ta del av hans blogg såhär in på småtimmarna på sista dagen av året!

Luxan du är en vacker personlighet, det vet du!


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA LUXANS LÄSARE !!


PUSS                                                                                                 fin

Hej

Yo på er, waz'up broh???????

Petter har ju släpt någon jävla hit-cd och på reklamen får man höra typ: "En av Sveriges största artister". Alltså snälla jävla nån, vad är det jag hör?

Jag mår dåligt när jag hör sådant. En tondöv Tompa Ledin är bättre. Nej en helt döv Tompa Ledin från födseln skulle vara bättre.


Löjligt.


Ikväll ska jag lira poker. Haha Christer ska inte vara med. Jävla osis gubben. Men det ökar mina chanser så jag är nöjd. Vet att Linkan kommer vara stark ikväll. Men jag ska ge han en snus. Så det är lugnt.


Mors

Mellandagarna

är här.


Juldagen var okey, inte mer. Det blev lite för mycket och jag tycker att det suger ganska hårt att gå in på krogen strax efter 21:00...

Någon som håller med?


Dagarna efter har jag lökat. Rejält. Kollat hockey hos Christer bl a, och idag har jag käkat med Mackan på Jensas, och sen var jag en sväng hem till Anne.


Angående mitt förra inlägg om vem som är grymmast så ligger Gandalf bäst till av dömma från kommentarer och seriöst insatta jag pratat med. Men även Yoda, som vuxit fram till min personliga favorit under veckan har fått många röster. Stackars professor Dumbledore tycks ingen känna igen. Men han är grym. Snabb som en räv på ett kaninfält med staven.

Ja det är inte lätt att inte veta.


Imorgon ska jag på mellandagsrean med Thompa. Och jag insåg just att jag glömt mitt presentkort kvar hos mamma. Lyckat. Aja det löser sig.


Mors

Min djupaste fundering

så här långt under min tid som bloggare har kommit en dryg timme in på julafton. Titta på bilden nedan och hjälp mig förstå. Jag klarar inte längre av att inte få veta.




Vem vinner????? Vem har grymmast krafter??? Dom är mina idoler. Men någon måste vara grymmare än den andra?



Tänker samtidigt passa på att önska alla en riktigt god jul!



Mors

Det drar ihop sig

så att säga.

För julen alltså. Och för dom stackare som inte hittat present till farmor, flickvännen eller mamma så kommer min blogg i detta inlägg att fungera som ett stöd och som en rådgivarsida till dom som är ute i sista stund.

Något som alltid går hem är hudkrämer, och jag har stor erfarenhet av hudkrämer eftersom jag brukar testa produkterna innan jag ger bort dom. Det är det krav jag ställer när jag handlar.

Här kommer dom schyssta tipsen:



Vi börjar med den första produkten som är en intensiv kräm för hud, hår och ansikte. Det bästa med den här produkten är att den är ekologiskt framtagen av jungfruolivolja. Två flugor i en smäll alltså, lite miljötänk och lite snyggare hy. Grymt.

Pris: 699:-
Betyg: Luxan Luxan Luxan Luxan 4/5




Den här trevliga burken som faktiskt påminner om ett ägg som är utochin innehåller hjorton. Ja det är sant. Krämen dödar celler och motverkar hudens åldrande. Och bäst av allt, är det slut på gräddfil till dipsåsen när alla brudar ska käka gurka, ja då är alla problem lösta! Lösta med hjortron....

Pris: 5000:-
Betyg: Luxan Luxan Luxan Lux 3,5/5


En vit fin burk som symboliserar snöns fina färg. Denna kräm ger ett lyft, genom små mikroskopiska gurkbitar som utsöndrar ett enzym som gör att huden blir brunare. Huden ser yngre ut och blir lenare.

Pris: 399:-
Betyg: Luxan Luxan 2/5



Julen är röd och så är även den billiga varianten hudkräm. Denna tacosalsa fungerar utmärkt som hudkräm, och den är speciellt bra för ansiktet då löken och dom solmogna tomaterna rensar bort döda celler och mjukar upp huden. Dessutom för dom solmogna tomaterna med sig solenergi så man blir brun på samma gång.

Pris: 13,50:-
Betyg: Luxan Luxan Luxan Luxan Luxan 5/5 [BÄST I TEST]


Lycka till där ute i julklappsdjungeln!





Visste ni förresten att ordet prosit inte bara låter jävligt löjligt, det är faktiskt det latinska ordet för "må det gagna" också. Må det gagna översätts i talspråk till "krya på dig".


Jag vill passa på att framföra ett stort grattis till Marcus Tamminen som nu mer får sätta händerna på rattarna.



Mors

Vill man vara fin får man äta plopp!

Är dåligt gott med plopp.

Jag undrar en sak jag. Vad fan är skillnaden på plopp och center? Ni vet dom där kolasåsfyllda chockladbitarna... Dom är ganska superlika, trots det är plopp godare, ingen aning varför, tror inte svaret på frågan ploppar upp heller. Hehe jag är rolig. 

Jag tänkte att det kanske låter "plopp" när man biter i en bit, att det skulle vara anledningen... Men då förstår jag mig inte på center... Kan ju inte påstå att det låter center liksom...

Så dagens djupa fundering: Vad är skillnaden mellan plopp och center?





Nu är jag hos mamma i Gävle, vi har käkat pizza och just det, plopp, har även börjat kolla på senaste Arn-filmen, bra än så länge... Julmust har jag druckit idag också. Gott med julmust. Det borde dock heta julemust, låter lökigare... Det borde finnas midsommarmust också.

Haha det självklara svaret en tusingfoting ger på frågan "hur mår du?" är: "Jo då, det knallar och går". Hahah jag är grymt kreativ idag känner jag.


Idag har jag tagit första steget mot att lista ut hur det går för Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander och alla andra. Jag har nämligen fått sista boken av min kära mamma




Nu kolla klart på filmen sen läsa!



Mors




Simon Cowell, vilken jävla lök..

Simon Cowell: Are you taking singinglessons?
Girl: Yes, I do!
Simon Cowell: Who's your teacher?
Girl: There was this lady up in Montana...
Simon Cowell: Do you have a lawyer?
Girl: No, I don't have a lawyer...?
Simon Cowell: Get a lawyer, and sue her, seriously!



Hahaha vilken skön snubbe han är... Jag vill också kunna säga sådana coola saker. Hans kommentarer sitter ju som en klick bea till köttbiten... Klockrent alltså. Han är king.

Men är de nå drygt att det är landslagsuppehåll i hockeyn då? Channel one cup är ju inte det roligaste. Men då får man kompensera det med Laul Calling. Fantastiskt bra program, trots att det handlar om den mindre roliga sporten fotboll. Ja det är ju ett dilemma det där. Hockey är väl minst 1000 gånger roligare än fotboll, ändå är fotboll fantastiskt.

Tyvärr är jag ju ganska ensam om att tycka så här. Om man träffas ett gäng kompisar och ska försöka föra in lite hockeysnack så blir man ju nerklubbad av massa snack om Chelsea, Arsenal Man Utd, Champions League och så vidare....

Det är så tråkigt att vara utstött, men jag står på mig; hockey äger!



Mors

Hahah

Vet ni vilket däggdjur som har rövhålet på ryggen? Svar: polishästen. Haha!






Idag har jag varit i Valbo med Thompa, det var kul... Träffade två halvknepiga människor på H&M. Sen har jag lekt med Johan, Plix och Hellelelle.


Imorgon blir det en kaffe och massa snack om fotboll, hockey och massa annat skoj med Micke!



Mors

Yes box

Var in på Nelly.com och kikade på lite tröjor. Finns grymt många snygga där, och av dom jag såg är dessa favoriterna!

yeah


Tomten får gärna komma med alla i julklapp, mohah. Gillar ni dom?

Hannah Olsson



Hälsningar Luxan och Frida, vi lovar, vi har inte skrattat.

Luxan for president

Näe kanske inte. Men statsminister. Det ska jag fan bli.

Hejdå massa skattepengar, och tack säger Volvo och Saab. Bra investering tycker jag. Men. Ett stort jävla men. Hur vore det om svenska staten drog ner budgeten på hotell.. fängelsena mena jag, i detta avlånga land?

Skulle ju vara multum med pengar om man sänkte standarden där. Och dom pengarna skulle kunna satsas på Saab och Volvo.

Mindre skattepengar skulle gå dit och kunna investeras i något annat vettigt. Kanske en studieresa för regeringen till USA så man får se hur riktiga bad boys ska få bo.

Jag finner faktiskt inte logiken i att man ska få göra ett brott och sen bo på lyxhotell. Någon annan som gör det? I dessa dystra tider, när jobben inte finns, och på så vis inte pengarna heller, så överväger jag ju starkt att råna en bank eller något... Lyckas jag, ja då har jag pengar så jag klarar mig ett tag. Men misslyckas jag får jag ju flytta hemifrån, och får kabel-tv, bredband, gratis mat, chansen att plugga och massa annat - helt gratis.

Det är ju fantastiskt detta dubbelmoralens land.


Mors

Pepparkaksbakning

stod på dagens agenda idag på dagen idag, alltså inte igår.



Jag, Thorell,  Emelie, Isabelle och Sara (gamla Hafezi) bakade pepparkakor. Det blev gött. Vi doppade dom i mjölk. Sen kollade vi Boston Tea Party. Det äger.

Snart lär man ju ut för att införskaffa sig lite julklappar också. För vilka pengar då är frågan. Men som anakondan sa, det går att slingra sig runt problemen.

På tal om tom, så är min plånbok ungefär lika tom som min inspiration att skriva. Men nu har jag åstakommit några rader åtminstone. Trevligt.

Igår såg jag en bra film, den heter Taken. Den var bra alltså. Inte dålig med andra ord.



Nej ska man ta sig en pepparkaka och ett glas mjölk kanske...? Nej justja mjölken tog slut... Isabelle...... Du dricker så mycket mjölk.


Mors

En liten

snus kan man handla på ICA. Eller Konsum. Haha. Ha.


Idag har jag skrivit mitt cv. Coolt. Nu blir det jobbsöka av. Hoppas jag får något bra. Skulle inte vara dumt med ett arbete och lite pengar.

Per Strand: Hej din lilla strutsjävel.
Christer Simonsen: Va sägeruuu?
Per Strand: WOAHHH!!! Näe = närå = nrå = nRÅÅ = WOAH


Fin ekvation.


Jag drack glögg idag.


Mors

Det svenska språket

för tusan.


Folk har frågat på vilket sätt jag varit sjuk. Jag har försökt förklara.

Men hur fan uttrycker man sig? "Jag har diare och ...", hur böjer man ordet spyr i den meningen? Jag har spyr? Jag har spyelser? Jag har spyningar? Det går ju fan inte.

Va va va? Kan någon förklara det för mig??? Det är ju så krångligt. Det är fan inte tillåtet att använda ordet "kräks" heller. Det är ju som att säga "jag har köpt nya sockor idag" när man varit på Inter Sport och köpt strumpor...


Kevin Borg svarar om sitt kommande artistnamn:

Kevin Borg säger: hahahaha Jag tror att Kevin Borg är ganska coolt vad tror du? Inte the Maltezer LOL Det var roligt i alla fall




Det blev inga leverpastejmackor heller tyvärr...



Mors

Hemma

med rena kläder, varm mat, och ketchup när man än vill.


Och påskmust. Massa påskmust.... Sweet.



Har övervägt om bloggen ska fortsätta få existera eller inte efter min härliga resa. Än så länge gör den det alltså. Imorgon ska jag på hockey med Thompa och Plix. Fantastiskt.

Vad kan man då ta upp i en blogg när man inte är i Australien? Antingen kan man ju blogga om massa skit som smink eller hur synd det är om alla djur som blir mat... Eller kanske lägga upp lite kort på supersnygga kläder. Hehee.

Eller så bloggar jag bara om något annat roligt. Inte för att jag vet vad det är. Men jag tänker införa en ny sak här i min blogg, och det är att jag varje vecka ska en hemlig gästbloggare.

Detta handlar givetvis inte om vikande läsarsiffror. Dom är fortfarande så pass bra att jag bara är en miljard efter blondinbella. Så det är lugnt. Förresten, hur fan orkar människor sitta och läsa i hennes blogg om vad hon har för kläder och vad hon har för brieost på kexen. Vem fan bryr sig?


Det bara måste vara intressantare att läsa om mina leverpastejmackor istället.



Mors

Sverige!

Tja.

Jepp nu är jag hemma. Skönt faktiskt... Saknar värmen lite grann dock. Har även åkt på magsjuka eller något, så spenderar första tiden i Sverige mest på toaletten.



Mors

Sverige!

Tja.

Jepp nu är jag hemma. Skönt faktiskt... Saknar värmen lite grann dock. Har även åkt på magsjuka eller något, så spenderar första tiden i Sverige mest på toaletten.



Mors

Malaysia del 2

Nu kanner vi oss lite hemmastadda. Dock har vi haft oflyt. Jag och Selge trodde pengarna kommit in pa hans kort (mitt ar trasigt), sa vi skulle ga och kaka lite lunch idag. Forst skulle vi bara ta ut pengar. Icke.

Nar det hade gatt 20 timmar utan att vi atit borjade vi nastan ge upp pa att fa na mat for dagen. Da vande det och varan vard lanade oss 50 ringit. Det var snallt det.

Vi hade dock redan borjat planera overlevnadsplaner (som Bear Gills eller vad han heter) med ranson pa vattnet och diverse. Vi skulle aven undersoka vilka vaxter och insekter som ar atbara. Men vi slapp ju det som tur var.

Sen nar vi val fick ata var det nog bland det godaste jag atit. Aldrig har en tallrik ris med kott och kyckling smakat sa gott. Och aldrig har man fatt sa mycket mat for bara 15 kr. Jag hade en tor i ogat nar jag at for det var sa gott.


Nog om mathistorien.


Vi planerar twin towers till helgen. Ska bli maktigt. Blir aven en svang till China town igen. Ar valdigt sugna pa vattenlandet/vildparken, men det avvaktar vi med, jag menar, vi maste ju ata imorgon ocksa.


Nu ska jag spoa Selge pa fifa.


Mors

RSS 2.0