Nyponsoppa är sjukt gott. "Rik på vitamin C".

Jag undrar öven en sak. Är bananer torra eller inte, och känner man sig  törstig efter att ha ätit en?  Ge mig svar.


Upplysning 1: De som beslutat att jag måste läsa både bild och drama fast jag bara vill läsa musik kan ta sig på ett ställe där det känns obehagligt.

Upplysning 2: Thompa har drabbats av ett hemskt syndrom. Det heter "Jag--kollar-film-på-min-nya-dator". Haha, hoppas han blir frisk snart.

Upplysning 3: Jag har blivit sjuk igen, men det är inte lika allvarligt nu. Ser bra ut. Nyss druckit nyponsoppa. Bara väldigt drygt.

Upplysning 4: Jag har inte snusat på tre veckor, om man bortser från sammanlagt 4 snusar. Jämför det med nästan en dosa om dagen. Jag är duktig!


Idag fick jag höra att jag skriver lite långa inlägg igen. Haha, gör jag det? De flesta har nog läst på till ett prov någon gång som är utav större kaliber, och jag hoppas att min blogg är intressantare än ett prov. Haha.

Studentkryssning bokad också. Ska bli roligt.

Dagens skoldag har varit seg. Men nu hoppas jag för alla potatisar i potatismosen att projektarbetet är klart. Jag kom med en riktigt bra liknelse idag på psykologin. Det handlar om självet. Man kan inte kompensera den yttre karaktären med inre tomhet. Någonting med att man är på ett visst sätt utåt, men att man inte riktigt känner sig själv. Då kom jag med den (enligt mig själv, haha) liknelsen med en inbakt pizza. På håll ser alla att det är en pizza, formen, färgen och lukten. Men man ser inte insidan, för vem vet, det är inte säkert att det är pizzafyllning innanför skalet.

Någon som förstod min liknelse? Haha.


Nej men haha, det är väl dags att avrunda dagens inlägg.  Förresten jag måste införa dagens pucko, men det kommer nog inte med i varje inlägg.


Dagens låt: Chris Daugtry - Over You

Dagens pucko: Helene. Tjejen som skrattar åt allt hela tiden. Men hon är  mycket bra ändå.

Dagens plus: Klar med projektarbetet
Dagens minus: Blivit krasslig igen

"Det känns som det fortfarande är helg"

sa Plix igår (söndag) när, han, jag och Thompa var hos Helle. Han är skön den killen. Haha.


Det har varit minst sagt en kanonhelg. I fredags var jag hem till aG som nyligen blivit myndig, käkade god mat och hade det trevligt. Tanken var att jag skulle vara nykter och ta det lugnt. Icke. Tog inte så lång tid innan jag gav vika för en öl, och sen en grogg, en whiskey och en Jäger ... 

Lite senare åkte vi ner ett gäng på stan, och förfestade hemma hos Johanna. Hemma hos Johanna träffade jag min gamla klasskompis, en annan Johanna. Det var roligt. Bekantade även mig med hennes kompis Amanda, vi kom fram till att vi känt varandra i 40 år, haha. Från det ena till det andra, och vi var inne på Centro. Där inne var det en massa härligt folk. Ska även framföra ett tack till Anders som bjöd på en öl, nästa gång är det jag som bjuder!

Efter Centro blev det Kharma. Riktigt roligt, men sjukt tråkigt att köa bara... Trubaduren var ungefär 500 gånger bättre än dansgolvet. Gött.


I lördags kom Plix till mig, vi lökade mest ... Efter ett tag åkte vi hem till Helle och Sandra, men var tvugna att åka därifrån ganska fort eftersom båda dom skulle iväg. Lite senare kom Karin och Sofia hem till mig, och kollade film med mig och Plix. Det gick inte snabbt för dom att fatta att dom var tvugna att gå in på ICA för att möta oss. "Vi satt kvar i bilen på parkeringen". Såja. Filmen som heter Flags of our Fathers hade ett bra budskap, men var en smula seg måste jag säga.

Brynäs vann även i lördags borta mot Luleå. Det var bra, även om det hade varit bättre med 3 poäng än 2. Efter filmen åkte vi ner på Centro och lökade, jag tog även en öl. Fint fint. Efter det åkte jag och Plix hem till Helle och spelade Guitarr Hero.


I söndags blev det först film med Amanda, vilket var jäkla trevligt, och sen kom Plix till mig. Vi åkte sedan till Thompa och hämtade upp han, för att sedan hälsa på Helle. Hos Helle kollade vi Singing Bee, haha. Det är så jäkla bra.


Idag var det skola igen, och jag lyssnade på en svinnöjd Johanna Söderberg. Haha. Tur för dig att du är ett riktigt SAIK-fan som till och med kan låtarna. Haha. Nej nu ska jag löka vidare.


Mors


Dagens låt: Hanson - Yearbook

"Utan snus i två veckor försmäkta vi på denna ö"

Har ändrat lite på det berömda citatet. Kan du räkna ut vilket ord som är utbytt har du chansen att vinna en blyertspenna vid mitt skåp i skolan om du talar om vilket ord det är för mig. Lycka till!


Nu har jag inte snusat på två veckor. Har faktiskt inte fuskat heller, bara kört på nikotinfri. Funkar fint faktiskt. Plix han lyckas ju köpa fel på Statoil så han har fuskat lite minsann! Men Thompa stöttar oss i dessa tunga tider. Haha.


Förresten, vet ni vad det är för likhet mellan en örn och en motorcykel?

ÖÖÖÖÖÖÖRN ÖÖÖÖÖÖÖRN ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRN !!! (Motorcykelgalning)

Haha. När jag och Thompa gick i kanske 3:an eller 4:an garvade vi så vi inte hade någon luft kvar, vi var helt... väck? Garvade åt allt, och när jag drog den om örnen, haha. Syrebrist. Kanske låter sjukt tråkigt, men det är ju vad man gör det till! På tal om Thompa. Han har ju skaffat blogg. http://Funkythompa.blogg.se


Idag fick jag veta att jag får VG i psykologi A. Blev väldigt glad... Det var skönt att fixa det! Får se hur det går med filosofi och religionen. Hoppas på VG där också. Snart är jag även klar med projektarbetet! Så jäkla skönt.

Snart ska jag sova, och det är ju väldigt skönt att sova. Men ändå ganska jobbigt att veta att man sover en tredjedel av sitt liv. Det är mycket. Om jag lever tills jag blir 90 år, då har jag sovit i 30 år. Undrar hur mycket man skulle kunna uträttat på dom åren, om man bara behövde hälften så mycket sömn? Ganska mycket tror jag, även om dom åren skulle vara på fel tidpunkt på dygnet om man säger så.


Undrar om Plix ska betala sin parkeringsböter snart? Haha, jag antar att det kan bli ränta på det. Det tåls att kollas upp! Plix har även börjat spela WoW. Stort. Men han kommer lära sig att skydda sig från björnar, det gjorde ju en unge från USA så... I framtiden tror jag Plix öppnar sin egna "överlev-från-en-björn-attack-skola", allt baserat på WoW-kunskaper. Jag kan bara säga wow. (Förstod ni vitsen, haha.)


Mors





Dagens låt: Savage Garden - Two Beds & A Coffee Machine

Dagens plus: Psykologibetyget
Dagens minus: Snart tomt i bensintanken, inte bra, haha.


Från en hals

till en rygg.


Halsen är till 95% bra nu, vilket är riktigt skönt. Däremot har jag fått jäkligt ont i ryggen igen, men nu ska det inte gnällas, jag är övertygad om att det går över vilken dag som helst.


Helgen har varit bra, lökade med Thompa och Plix i fredags på en fest, dock drog jag hem tidigt eftersom jag både var nykter och var trött. I lördags var jag in på hockey med Plix, Helle och Sandra, synd bara att Brynäs torskade 3-4.

Haha, jag hoppas Helle har lärt sig vad "ur funktion" betyder nu också. Hahaha.


Igår var jag, Thompa och Plix hem till Helle och kollade Singing Bee, sen kollade vi en film, som heter Wedding Planer (stavning?). Den var helt okey.


Idag har jag varit i skolan, haft psykologi, geografi och historia. Lämnade även in de sista sakerna i psykologin, så nu är det bara att hoppas på ett VG. Måste även säga att min lärare i Geografi B, Per Bergman nog är den lökigaste läraren som vandrar i ett par skor. Haha så sjukt härlig snubbe. Jag tror att han och jag snackade minst 20 minuter hockey på lektionstid idag. Han håller på Skellefteå. Nästa lektion ska jag föreslå att klassen ska åka på nästa match som Brynäs har hemma mot Skellefteå, på så vis får vi en geografisk resa, ett geografiskt mål, och man skulle kunna tillägga att Sätra och Läkerol Arena är ett pereferi till Gävle som stad (hoppas jag kom ihåg rätt nu då, haha). Sen får ju skolan betala biljetterna såklart. Härligt.


Just nu är jag hos morsan i Gävle, ska kika lite 24 om ett tag. Det blir nog till att lägga sig tidigt idag, är riktigt trött, så varför inte liksom?

Nej man kanske ska kolla vad som går på Tv ikväll...


Mors


Dagens låt: Mario - How Do I Breathe

Dagens plus: Lämnat in div. psykologiuppgifter
Dagens minus: Ryggen

Sjuk, sjuk, sjuk ...

Sjuk!

Finns det nå tråkigare än att vara sjuk? Och visst finns det tråkigare saker, men då är det väl tortyr/avrättning vi snackar om. Har varit sjuk sen i fredags, ringde sjukvårdsrådgivningen och dom sa att jag skulle vänta några dagar. Det var ju lysande för min hals, eller så nej det var ju inte det. Ringde dom igen i måndags och dom skulle ringa tillbaka de gjorde dom inte, det var krångel fram och tillbaka. Först till Sandviken och doktorn sen Gävle och en specialst typ. Coolt. Jag trodde hon skulle slita ut halsmandlarna på mig med de där jävla järnpinnarna hon hade. Usch, det var obehagligt.

Doktorn sa att jag har en vätskeansamling (?) i gomseglet, en sån ja... Halsmandlarna är svällda och sen sitter den där jäkla vätskeansamlingen på en av halsmandlarna. Men det går säkert över snart, det borde det göra med 13 medicinpiller om dagen.


Nu kommer man ju efter i skolan så de är väl lika bra att inse att man får ta studenten om cirka 3-4 år eller något.


Någon som kan tipsa om en film? En film som passar perfekt när man är sjuk och gör en lite piggare kanske?


Mors

Helt sjukt

vad ont i halsen jag har. Det får gärna försvinna omedelbart, för det är inte kul att vara sjuk.


Vaknade runt 6 imorse, och kunde inte somna om efter det. Skönt att gå upp tidigt, när man vaknar av sig själv, dock hade jag gärna sovit till 9 när klockan var ställd att ringa åtminstone, vila bort förkylningen helt enkelt. Men så blev det ju inte. Och frågan är ju vad man gör när man vaknar klockan 6, och har bestämt sig för att inte gå till skolan.

Har iallafall fått lite gjort; läst tidningen, käkat frukost, kollat på nyheterna och kollat på nån repris av Jernkontoret på svt.se, det var sådär.


Det här inlägget kommer, när det publiceras, att ha skrivits i omgångar. Nu börjar jag skriva för andra gången idag, och min hals har inte blivit bättre, men har hämtat en whiskey nu faktiskt, så hoppas den lindrar lite. Haha. Mitt försök i att sluta snusa går bra faktiskt, inte tagit en snus sen i förrgår kväll. Igår eftermiddag och kväll var det tungt, men det fungerar bra nu. Bara att hålla i!

Har även varit till skolan en sväng trots halsen, men var bara dit och hämtade en bok, som förhoppningsvis ska hjälpa mig med uppgiften i historia.


Nu börjar jag skriva för tredje gången, och faktiskt låg jag och sov för inte så länge sedan. Men jag vaknade och lirade lite röjj-flaggor med Plix och Thompa, sen helt plötsligt skulle vi till Helene. Så det blev fort ner i duschen, och sedan upp och klä på mig.


Fjärde gången nu. Kom nyss hem, efter att ha varit hos Helene, och efter det käkat på Max. Jag är faktiskt inte så speciellt trött, kan ha att göra med att jag har vilat hela dagen pga av mina hals, så jag somnar när jag somnar helt enkelt.

Inne på Max var det trevligt, en snubbe med gylften uppknäppt och en kvinna som faktiskt verkade mer sugen på korv än hamburgare, men ändå heter det väl Max Hamburgare? Haha.


Ett stort grattis till Mikaela, som fyller 19 år idag. Grattis! Blir nog hem till den damen senare, och vem vet, kanske det blir utgång, men är fattig som en kyrkråtta, trevligt skulle det vara iallafall.


Sitter just nu och lirar röjj med Thompa, jag har vunnit dom inledande matcherna, men jag ligger lite risigt till nu. Haha just i detta nu gjorde Thompa ett misstag och sa: "ja tänkte inte bra där". Haha, han är lite rolig.


Nej nu börjar det väl bli dags att dra ihop sig mot sängen. Förresten, är det nån som har ett bra filmförslag? Gärna Action/Äventyr.

Mors


Dagens låt: Salem Al Fakir - Good Song

Dagens plus: Kvällsumgänget
Dagens minus: Min jävla hals

Det är dags

att sumera jullovet.

Som vanligt har det varit otroligt skönt att vara ledig och låta impulsiva handlingar styra vardagen. Jag har hunnit med det vanliga under ett lov; nämligen vänner, fest, hockey etc. Har lirat mycket bordshockey hemma hos Helene och Sandra också, det har varit roligt, tråkigt nog har Thompa flest vinster. Men som sagt, jag har gjort flest snygga mål. Haha.


Jag kan motvilligt erkänna att jag har vänt på dygnet lite grann också, jag har heller inte läst något i min engelskabok, om man ska bortse från de sidor jag läste i natt. Löka är underbart, och på tal om löka, välkommen hem igen Tamminen, äntligen ska jag få löka i cafeterian med han igen.

Var vaken lite för länge i natt igen, jag kunde inte sova. Så runt 6 imorse pressade jag 8 stycken apelsiner, det blev ungefär två glas, ett till mig och ett till farsan. Haha. Är man allmänt dum i huvudet så är man, haha. Juicen var god förresten. En stund senare kollade jag på Nyhetsmorgon på 4:an. Det var om några småkryp som husdjur (?), fisksufflé och sen var det lattjo lajban. Och ärligt nu Tv4, det var fan det sämsta jag sett, och jag tycker verkligen synd om de barn som satt och tittade. Först satt två personer i ett rum, sen snurrade dom på ett hjul med siffror och fick öppna en låda och sen skulle dom åka utomlands sen var det två personer som var vittnen på det. Det var då jag stängde av skiten och somnade.


Ska bjuda på en rolig historia:

Det var en gång tre vampyrer som skulle dricka blod.
Så flyger den första iväg. När han kommer tillbaka,
så har han en bloddroppe på ena hörntanden.

Den andra två frågar var han fick blodet ifrån.
- Ser ni huset där borta?
- Ja, svarar de andra.
- Där fick jag det.

Sen var det den adras tur att flyga iväg.
Och när han kom tillbaka så hade han två bloddroppar på hörntänderna.
De andra frågar var han fått blodet ifrån.

- Ser ni kyrkan där borta?
- Ja svarar de andra.
- Där fick jag det.

Sen var det den tredjes tur att flyga iväg.
När han kom tillbaka, så hade han blod i hela ansiktet.
- Oj! Vart fick du allt det blodet ifrån? Frågar de andra imponerade.
- Ser ni muren där borta?
- Ja, svarar de.
- Jag såg inte den.

Haha.


Imorgon kanske det blir hockey, vem vet. Skulle vara roligt iallafall. Frågan är ju om man tar ledigt imorgon? Jag har en lektion, och på den får vi jobba hemma. Så om jag jobbar hemma så löser det sig nog. Eller? Jag har psykologiredovisning snart, och givetvis har jag börjat. Eller så hade jag inte det nej. Haha.


Förresten, vet ni vad blir om man korsar en Valter och en Taina? En lök. Hahaha.


Mors

Dagens citat: "jo, de är ju vokal på båda sidorna om konsonanten, så då ska det vara två" Annika förklarar för mig hur stavning går till. Nu mera utsedd till min inofficiella svenskalärare. Hahaha.


Dagens låt: Ted Gärdestad - Ge en sol

Dagens plus: Simpson, haha så jäkla bra avsnitt.
Dagens minus: Att jag vet att det "roliga" börjar imorgon.

Tomas Ros

som arbetar på Aftonbladet. Personligen är det nog den sämsta krönikör, hockeyjournalisten jag vet om. Jag citerar geniet när han menar på att man ska tillåta slagsmål i Elitserien, och att alla gillar det:

"Det är ungefär som om man pratar om såpoperor med kompisarna. Ingen vill erkänna att man faktiskt slaviskt följer Prison Break,".

Jag undrar när Prison Break blev en såpopera, men det kanske är jag som missat något. Men ändå håller jag med, slagsmål är underhållning, men det finns gränser, och självklart ska dommarna stoppa det. Annars skulle det se ut som Svenska hockeyförbundet förespråkade våld för underhållning. Det kan faktiskt gå illa.

Jag brukar följa bloggen som Ros har på Sportbladet. Han får mycket kritik, vilket han väljer att ignorera. Jag ska ge ett citat angående Widings 4:e mål som blev tilldömt Nolander efter videogranskning:

"Skitbra att man kollar noggrant vem som ska ha mål och assist. Man ska inte kunna bluffa till sig poäng i en seriös serie som elitserien."

Bluffa till sig poäng. Behövs det sägas mer?


Klockan är

04:31 och jag har lite svårt att sova. Onödigt att vara uppe nu, men det ska bli ändring på det så snart skolan börjar igen.


Igår var jag in på hockey, det var riktigt bra. Brynäs vann med 8-2, efter det begav jag mig mot UNF och ett lan, där jag bara var i ungefär 9 timmar, sen åkte jag hem och sov. Idag har jag lirat poker, det gick inte så vidare bra, men det kan det ju inte göra varje gång heller. Efter pokern drog jag, Thompa, Plix och Ljunkan in till Max i Gävle och käkade.


Nu har jag bestämt mig. Jag ska sluta snusa. Det kommer inte bli det lättaste, men jag ska åtminstone försöka. En dosa snus kostar (beroende på vilken sort) ungefär 38 kr, och det är på tok för mycket för min plånbok. Undrar om detta kan bero på regeringens värdelösa ekonomipolitik? Skatten höjs på snus och cigaretter och alkohol, men skatten ska bli lägre för de som tjänar bättre i och med fördelar om fastighetsskatt och förmögenhetsskatt. Klyftorna i samhället blir större.

Hur vore det att göra en reform i våra svenska fängelser?  De svenska fängelserna har mycket lyx. Som dömd brottsling som då enligt svensk lag utfört kriminella handlingar kan man studera, sitta vid datorn, träna, titta tv och äta bra mat. Det är skattepengar från de människor i Sverige som inte sitter inne.

Jag tycker att skolmaten är helt okej, dock blir maten hur äcklig som helst när jag tänker på att svenska fängelser har bättre mat än i skolan. Det är likadant i äldreomsorgen, det finns allt för många historier om utsatta äldre personer som faktiskt har byggt vårat land. Jag tycker inte att svenska fängelser ska vara "bröd och vatten", men standarden bör sänkas. Jag har ingen aning om hur mycket pengar som går till de svenska fängelser som finns på onödigt lyx, men jag skulle gärna vilja veta.

Om standarden sänktes skulle även de ekonomiska resuserna sparas och kunna satsas på skola, sjukvård och äldreomsorg. För mig är det en självklarhet. Det finns många familjer som måste vända på varenda krona för att klara mat, kläder, hyra och allt vad det nu kan vara, och samtidigt sitter en brottsling och äter fin mat och tittar på Tv när han eller hon begått en olaglig handling. Men Sverige är Sverige, världens snällaste land...


Nej det är nog dags att försöka sova nu, annars blir jag nog mer less än en döv som blir erbjuden jobb som musikrecensent.

Mors


Dagens kluriga: Heter det en elektrisk gasspis eller ett elektrisk gasspis?

Dagens låt: Tyler Hilton - Missing you

Dagens plus: Max var gött.
Dagens mins: Pokern, som gick uruselt.

Diverse

förtäring och dyl.

På det sättet avslutades det nya året. Det var en ganska rolig fest, men stundtals mindre rolig om jag ska vara uppriktig. Och nu kan jag ärligt säga att jag inte skrivit blogg sen förra året heller, så det kanske var dags för ett inlägg.

Igår var jag och Thompa hem till Tommy och lirade guitar hero 3. Det blev en bra kombination av några öl och spelet innan vi skulle förflytta oss från det ena stället till det andra, med andra ord hem till Carl. Det var som jag nämnt stundtals roligt och stundtals mindre roligt. Men det är bra att det finns stunder som inte är lika roliga, för annars skulle man ju inte uppskatta de stunder som verkligen är roliga på samma sätt om det var roligt hela tiden.

När klockan var runt tre, halv 4 kanske, gick jag och Thompa hemåt. Dock stannade vi till i Björksätra för att kolla om Helle och Sandra var vaken, och mycket riktigt, det var dom. Så vi gick in där, låg och kollade tv i Helles säng och snackade lite, och vips hade Thompa somnat. Gick en stund, sen somnade jag också.


Och nu har 2007 gjort sitt. Nu tjatas det alltid om nyårslöften, nyårsdieten och så vidare. Jag tycker nyårslöften är överdrivna. Vill man t.ex. sluta snusa, då behöver det väl inte vara nytt år för det? Jag får en känsla av att många har sina impulsiva nyårslöften, ingen vill ju sticka ut direkt, och därför tror jag många misslyckas med sina "genomtänkta" löften. Själv har jag inget nyårslöfte, men ska försöka följa min ihopkombinerade "Ruta 56". Mycket mystiskt. Haha.


10 på förmiddagen vaknade Thompa för att dricka vatten, och då vaknade jag också. Thompa trodde att vi sovit i 10 minuter ungefär, men så var ju inte fallet. Haha. Vi bestämdes oss för att gå hem, vilket vi kort efter förtäringen av vatten gjorde. När jag kom hem slog jag på en film på datorn och lade mig i sängen, somnade direkt.

Vaknade ett x antal timmar senare, lökade mest och uppdaterade mitt lag på XL-coachen, och lite senare så sa Helene att jag fick komma förbi om jag ville, och vips så var jag där.

Sandra vann mot mig i biljard, mest tur måste jag säga, haha. Helene skrattade inte lika mycket som vanligt, så jag var lite orolig ett tag, men det verkade ju vara lugnt. Promenerade hemåt när klockan var runt 3 eller något sånt, och somnade efter ett tag.


Idag har jag sovit länge, vaknade av att Krille ringde och frågade om jag ville vara med på poker, och det vill jag gärna, beroende på vad insatsen ligger på, eftersom jag är en smula fattig. Så får se vad som händer med den saken, ska ringa Krille snart och kolla. Har även varit ut och grejjat lite med min bil, något är det problem med, den saken är lika självklar som jordgubbar är till vaniljglass en varm sommardag. Kan vara drivknuten, vilket jag inte hoppas, eftersom det är ganska dyrt om jag förstod min far rätt.


Har nyss käkat, ska nog ta och ringa Krille snart för att undersöka vad som händer. Imorgon är det hockey också, undrar om man ska in och kolla, utan bil och allt.


Mors


Dagens låt: Julio Iglesias - Can't help falling in love

Dagens plus: Poker (om det blir något)
Dagens minus: Poker (om det blev, och jag förlorade, haha)

RSS 2.0