Diverse

dryck och dyl.


Igar hade vi en fortraffligt trevlig barbie (australienska uttrycket for bbq). Jag kakade kangurufile med fetaost, grillad lok, grillad tomat och grillad svamp. Det var gott.


Idag har vi deltagit i en five-a-side fotbollsturnering... Det gick val sadar. Vi gjorde nagra mal iallafall, men vi hade en illaluktande otur som stank oss i nasan under matcherna. Men det var roligt iallafall.


Imorgon ska jag, Jonas, Nina och Isa aka till Cape Tribulation. Det ar en nationalpark, dar vi forhoppningsvis kommer se krokodiler pa floden (och massa andra djur), ga pa fruktprovning (x antal frukter man aldrig sett eller hort talas om) och diverse annat. Ska bli trevligt.

Har blivit lite daligt med kort pa slutet, har glomt kameran pa hostellet och har inte funnits jattemycket av intresse att fotografera. Hur som helst bjuder jag pa en bild fran google som illustrerar lagoonen vi ligger vid om dagarna:
 


Selge har slarvat bort sitt bankkort (surprise..) sa vi har lite problem att tacklas med, men det loser vi. Jag och Selge drar till Sydney pa onsdag (ev. torsdag). Samme och Anton kommer nagra dagar senare, Anton ska ta dykcert bl.a.

Under tiden siktar jag och Selge mot Operahuset och den dar bron som jag alltid glommer namnet pa...


Blir nagra rader hockey ocksa. Tredje forlusten i rad, daligt malskytte senaste 5-6 matcherna... Det ar inte positivt, men jag ar anda glad over att vi har 27 poang nu jamfort fjolarets 10 (typ) vid det har laget. Jag haller tummarna. Men se for fan till att vinna lite. Jag kommer snart vara pa plats i Lakerolen....



Mors

Lugn dag

men knappast en lugn kvall.



Igar fyllde Anton Brumpa Brunnberg 20 ar. Vi gav han massa saker (krokodilkott, brieost och flingor for att namna nagot) sen pa kvallen avslutade vi fodelsedagen med att bjuda den da mycket hungrige Anton pa buffe. Jag tror jag aldrig sett nagon sa glad.

Det var en riktigt bra buffe faktiskt. Det fanns musslor och ostron, kraftor och rakor. Inget som jag tycker om med andra ord... Dock var jag man nog att prova musslorna och ostronen. Musslor var gott, ostron var nog top 5 ackligaste jag atit. Vilken javla konsistens.
 
Forutom det fanns det kott(mycket gott), potatisgratang(godaste "icke-kott-matratten"), lasagne(riktigt bra), kycklinggryta(helt ok), ris(hade statt framme for lange = daligt), kyckling(gott), rostbiff(riktigt gott),  pizza(vegetarisk med oliver... ingen hojdare), kottfars (helt vardelos), tacochips (sega) och massa mer. Men orkar inte skriva ned dom, ar ju for fan ingen matskribent... Haha.

En bra buffe iallafall.


Det blev ingen fest igar pga av att Anton och Selge nu ar pa rafting, jag och Samme beslutade oss for att sitta vid datorn nagra timmar och bara loka lite... Jag laser sport (Brynas spelar ikvall, kom igen nu!) och nyheter for att forsoka halla mig informerad sa gott det gar.

Sitter aven och lyssnar pa lugna favoriters radiostation. Bra musik... Oftast iallafall!


Nu har jag last klart Stieg Larsson otroligt spannande och fangslande romandebut Millenium - Man som hatar kvinnor. Den var skitbra... Har redan borjat pa bok nummer tva.

Nu har jag last ut tva bocker pa ca tva veckor. Oj oj, var ska det sluta?



Ikvall blir det fest. Da ska vi fira Anton och Caro (tysk dam) som fyller ar idag. Coolt. Tva fodelsedagar, tva ganger sa roligt.

Dubbel bakfylla ocksa da antar jag... Haha.


SKYDIVE!

Vad ska man saga?


Jag har hoppat skydive! Det var kanske det coolaste jag gjort i hela mitt liv. Spanningen, kanslan och skracken i kombination skapade inget annat an den varsta adrenalinkick jag haft i mitt liv.

Det var helt fantastiskt.



Info om mitt skydive:

* 4,3 km upp i luften
* Fritt fall i nasta en minut (d.v.s utan fallskarm)
* En hastighet pa ca 240 km/h (utan fallskarm)
* Total hopptid (ca) 4 min
* Fantastisk utsikt
* Latt vart varenda krona


Jag har aven gjort en film, och har forsokt att hitta nagot program som gor att man kan byta filformat fran vob till avi. Jag misslyckades sa jag har annu inte kunnat lagt ut filmen pa youtube. Ska forsoka na senare igen.


     

cool

     



For dom som undrar hur "programet" for den fortsatta delen av resan ser ut, sa titta har :

- Cairns ca en vecka till
- Flyg till Sydney
- Boka flygbiljett till Malaysia
- Stanna i Sydney till den 26/11
- Flyg till Brisbane
- Flyg till Kuala Lumpur
- Hemresa (datum ej klart)



Mors

Det

ar varmt i detta land ska ni veta.



Igar var det fest. Vi korde ring of fire, jag vann och kom tidigast i sang med andra ord... Idag har val inte varit en san dar hojdardag nar det galler valmaendet...


Men att ligga bakis vid lagoonen i det harliga vadret ar mycket battre an att ligga bakis i sangen i kalla Sverige. Ja oja!



Livet flyter pa och vi har inte gjort nagot speciellt egentligen... Eller jo Anton har det. Han ramlade och gjorde illa handen... Nu har farbror doktor plastrat om den och Anton ar 800-900 kr fattigare... Man ska inte tavla i langboard nar det ar morkt Anton lille.



Tankte bjuda pa lite kort...


     




Okej

jag ar val tvungen att blogga lite...


Okej... Vi ar fortfarande i Cairns! I

gar var en riktigt rolig utekvall... Vi kopte en biljett for 20 dollar, fick aka buss fran en pub till en annan och sa vidare. Var pa sammanlagt fem stallen, var av en som dom delade ut gratis pizza pa dansgolvet... Haha latt basta club jag varit pa...


Jag planerar att gora lite saker har i Cairns innan vi aker vidare:

Snorkla (igen) i det stora barriarrevet... Tankte ha en kamerajakel med mig den har gangen.
Skydive... Inget planerat an men det verkar sa jakla maktigt... Fri falltid: 60 sek.


Haha oj, listan blev inte langre an sa... Men det ar ganska schyssta saker... Som jag skulle ha sagt det: Battre med tva stora kottbullar som ger bra eftersmak an manga sma som dessutom inte smakar nage bra...



Hannah sager att jag ser annorlunda ut. Haha. Det kallas branna forstar du val....



Mors

Cairns!

Efter tre forbannat plagsamma natter i bilen har vi nu anlant till Cairns.

Forut tyckte jag det var varmt i en stekpanna nar man lagade mat. Det tycker jag inte langre. Det ar sa jakla varmt sa man kan koka pastan pa gatan.


Vi har som sagt roadtrippat hit till Cairns och bott i bilen, Brumpa och Selge "vann" sten-sax-pase och fick aran att sova i hostellet. Nar vi insag hur hostellet sag ut, var jag och Samme mycket nojda med att sova i bilen.

Hostellets byggnad sag ut att vara en del av en gammal cowboystad, inne i hostellet var allt mycket kusligt och obehagligt... Ungefar som ett gammalt hotell pa en skrackfilm. Far att komma till duschen var man tvungen att ga i en smal och sjallos korridor, val inne i duschen sprang det odlor pa vaggarna och spindlar i taken. Hur rummet med dess spegelbyra sag ut ska vi inte ens tala om....

Jag alskar att sova i bilen.


Hur som helst sa besokte vi en national park som efter lite efterforskning ska ha Australiens hogsta vattenfall (tror det var sa iallafall?) och det var riktigt maktigt. Mina tre fardkamrater tog beslutet att ga anda ner till sjon dar vattenfallet tog slut medan jag bestamde mig for att stanna.


Jag gick runt dar och tittade pa utsikten, och helt plotsligt ser jag nagot rora sig i graset. En orm! Snabbt fram med kameran, men den ar for snabb och hinner undan. Besviken gar jag vidare, och efter en stund gar jag forbi stallet jag sag ormen pa igen, och helt plotsligt, som om ormen hade daligt samvete for att jag inte hann ta ett kort pa den, sa slingrade den sig i graset igen.

Den gangen missade jag inte! Jag var faktiskt bara tva meter i fran den, vilket jag absolut inte hade varit om jag pratat med en kunnig australiensk kvinna fore jag tog kortet. Och enligt kvinnan var det en Brunorm.

(Mamma det ar nu du ska sluta lasa!)

Wikipedia sager foljande om den ormen:

Brunorm (Pseudonaja textilis) är en giftsnok som lever i Australien och delar av Papua Nya Guinea. Den är en av världens giftigaste landormar och har, i kombination av sitt gift och aggressiva beteende, orsakat många dödsfall.


Nu var det sa att jag aldrig var nara ormen nar den hade huvudet mot mitt hall. Da var jag minst 3 meter ifran den. Sa det var aldrig nagon fara. Det vara bara spannande, ormar ar faschinerande, men farliga djur!




Sot liten rackare va...? 


Har kommer det lite bilder fran varan roadtrip...


     

     



Vad mer kan jag lagga till i detta inlagg? Hmm... Kommer nagra punkter har:


* Justja vi har en snubbe fran Fiji i varat rum. Han drog en rolig historia. En fantastisk dalig sadan. Han skrattade som tusan at sin egen historia. Vi skrattade ocksa... Forsokte iallafall. Nar han berattade samma historia for andra gangen pa tre minuter borjade det bli jobbigt. Sen fortsatte han skratta och skratta. Jag undrar om han inte sitter och skrattar nu ocksa faktiskt...

* Jag har i skrivande stund i min absolut sista (om ingen skulle ge mig) sista snus har i Australien. Det ar blandade kanslor... Jag kommer overleva iallafall!

* Jag blir borta langre an planerat; jag och Selge stannar i Malaysia pa obestamd tid innan vi aker hem! Dock ar vi hemma fore julafton!

* Jag har kopt nya solglasogon!



Mors

 


Whitsunday!

Oj. Var ska man borja nagonstans efter en segling pa tre dagar och snorkling i stora barriarrevet?


Nar vi lamnade Airlie Beach var det stralande vader, vi drack nagra ol och blev bjudna pa champange medan vi lag ute pa dack och njot...

Efter ungefar en timmes segling var vi framme pa en o som heter South Molle Island, vi kakade och drack ol hela kvallen med alla skona manniskor som akte pa samma bat som oss. 


Dagen efter var det avfard 07.00, vi akte nagon timme, sen kom vi till den fantastiskt fina och beromda stranden White Heaven Beach, vi badade och njot... Dock var vadret inte pa topp sa det kunde varit battre om jag ska vara arlig, men det spelade egentligen ingen roll, det var helt fantastiskt anda!

Efter stranden akte vi ett tag igen och sen var det dags for snorkling i det stora barriarrevet. Och den snorklingen ar absolut top 3 det coolaste jag gjort i hela mitt liv. 

Utan tvekan! Massa koraller i olika former och farger, mangder av fiskar, stora som sma, i dom allra finaste och unika fargerna. Absolut haftigast var nar en fran batens crew stod och slangde brod fran baten ner i vattnet dar jag simmade, jag dok ner en bit sa jag var under brodbitarna.

Helt plostligt var jag omringad av flera hundra fiskar. Stora som sma, med massa olika farger, och som gradde pa moset var ju det fina korallrevet under. Det var sa himla coolt. 

Sa nu mamma och pappa vet ni vad jag onskar mig i 20-arspresent! Haha, ett snorklings-set sa klart. 


Efter snorklingen akte vi tillbaka till on, och jag, Samme, Selge och Anton spelade golf. Ingen sketen minigolf, utan riktig golf. Det var fantastiskt roligt.. Tror jag gick 3 under par (not) haha! 

Dagen efter (idag) sa snorklade vi igen, och det var lika fantastiskt denna gang ocksa, vattnet ar sa rent och klart sa man ser exakt allt, och med solens hjalp blir det annu klarare och finare.


Nu har vi varit tillbaka pa fastlandet en timme ungefar, jag har last om Brynassegern (jag ar sa glad) och checkat in pa rummet!

Imorgon drar vi till storstaden Cairns! Det blir en lang biltur det...


Bilder:


     

     

     




Mors

RSS 2.0