Annika

heter en god vän till mig. Haha. Hon är sjukt rolig måste jag säga. Idag har vi kört frågesport på msn, det var ganska jämnt. Tror det blev oavgjort faktiskt. Jag fick frågor som "från vilket land kommer Paris Hiltons kille?". Sjuka är att jag svarade rätt. Haha.

Just nu sitter hon och skrattar när jag skulle förklara att t-shirtarna jag köpte inte var skit för att dom var så billiga på mellandagsrean, men jag tillade att det var min åsikt. Det var roligt tydligen. Haha. Min fråga om vilket land Taiwan var huvudstad var en riktig kuggis, och min gode vän svarade fel. Det är ingen stad det är ett land. Haha.

Frågan är kanske varför jag bloggar om detta. Men den här dagen har varit så tråkig så att det var värt att skriva några rader om det. Det var som att hitta en hallonsyltsburk på en jordgubbsåker som man bott vid i 30 år. Fantastiskt med andra ord. Så då blev det inte bara jordbarn, jordmamma och jordgubbe (haha) utan även hallonburk.


Fick nyss tag på Baron Von Australia. Sjukt roligt att prata med dom, även om det nu bara blev Samme en kort stund och sedan Selge. Tydligen ringde jag och väckte dom, (11 på förmiddagen) men humöret verkade ändå vara på top. Skulle även framföra en hälsning till diverse vänner.


Undrar om vi ska köra en till frågesport?


Mors

Då ska det bara bli nytt

år då.

Var några dagar sedan jag skrev något här, och jag måste säga det nog är den tråkigaste dagen sedan Erik XIV enligt sägnen åt arsenikförgiftad ärtsoppa och dog, det kan ju inte vara speciellt roligt. Död är han nog iallafall.


Julen är förbi. Skönt faktiskt. Dels för att jag gillar mellandagsrean, och dels för att julen är överskattad ur julklapps-synpunkt. Något som jag inte gillar är människor som sitter och "tävlar" om vem som fick den dyraste julklappen eller fick prylar för störst summa. Julklappar hör till, men i måttliga mängder. De som sitter och skryter bland gänget i till exempel skolan tänker nog inte på att alla kanske inte får diverse prylar för så stora mängder pengar, och då kanske känner sig "utanför". Julen ska vara trevlig med sjukt mycket köttbullar, prinskorv, skinka och allt annat gott julen kan erbjuda, dessutom träffa familj, vänner och släkt - inte en tävling om vem som fått dyraste sakerna. Men det är min åsikt, och nu får jag säkert en del fördomar mot mig, men det bjuder jag på. God fortsättning!


Idag har det blivit en sväng till Valbo, och jag har handlat några t-shirtar för ett mycket fyndigt pris. Något mer speciellt har inte hänt idag förutom ett besök av syster min.

Satt nyss och ringde Mr. Bruce von Australia, mer känd som Fredrik Selgeryd. Jag tycker att han kunde ha svarat när man ringer, men istället gick mina sista 30 kronor på en australiensk röst. Rösten tillhörande en kvinna som troligen (!) jobbar som telefonsvarare. Antar att det inte var herrarnas personliga telefonsvarare, utan den röst som är standard, haha. Ni får uppdatera mig om det i era bloggar angående den mystiska telefonsvararen.


Ibland måste man få uppföra sig på ett mindre vuxet sätt, vilket jag och Thompa lyckas riktigt bra med när vi spelar bordshockey hemma hos Helle. Vi skriker inte direkt könsord, men det är kamp om pucken rent verballt om man säger så. Ska tilläggas att Thompa vann matchserien med 3-2 efter att ha ledat med 8-4 i sista matchen, jag hämtat upp till 8-8 och sedan på tekning avgör han. Jaja, grattis då pojk, men jag kan helt ärligt säga att jag stod för de snyggaste målen. Det skulle Thompa nog inte erkänna, men vid några tillfällen var han så uppsnurrad på kanten det verkade som han var på ICA Björksätra och pantade burkar. Ny matchserie igång iallafall, och nu kommer det bli ombytta roller, och då menar jag så klart inte pantingen av burkar på ICA...


Mors


Dagens låt: Tyler Hilton - Letter Song

Dagens plus: Införskaffning av diverse varor och dyl.
Dagens minus: Brynästorsk.

Uppesittarkväll hos

familjen Winberg.

Och så var den här då, dan före dopparedan. Och faktiskt, det kunde inte vara en bättre dag före julafton tror jag. När klockan var runt 18:15 kom jag på att det skulle vara trevligt att spela bingolotto med någon, så jag kikade runt på msn och ringde lite, men det fanns inte någon som var sugen eller hade tid. Ungefär 20 minuter senare loggar Helene in på msn, skriver direkt och frågar angående bingolottospelande, och jag hoppades för alla julklappar i tomtens säck att även hon ville spela. Gick någon minut och sedan kom svaret som gjorde så att jag på nolltid satt i bilen på väg mot OK för inköp av diverse lotter. Den gången var det nitlott faktiskt, OK hade nämligen slut på lotter. Nästa anhalt blev Statoil och där hade dom iallfall några lotter kvar.

Kom hem till Helle och hennes familj, och det var riktig trevlig stämning. På bordet stod det diverse ätbara ting såsom mackor, och julens pålägg skinkan, ost, smör, godis, chips, julmust, och kaffe. Detta i en trevlig kompott med levande ljus skapade en mycket trevlig "nu-taggar-vi-julafton-imorgon-"-stämning. Trevligt. Jag vann tyvärr inte något på min lott, men man skulle kunna säga att inkaserade ytterliggare en trevlig dag hemma hos Winbergs.

En liten stund gick, och min gamla moppekompis Thompa dök upp. Och givetvis spelade vi hockey. Jag vann matchen och leder nu med 2-1 i matcher, bäst av fem!

Det blev faktiskt inte bara bingolotto och hockey, utan även singstar där jag vann två omgångar, en mot Helene och den andra mot Sandra, låten var vid båda tillfällena Uno Svenningsson - Under ytan. Så nu är jag givetvis svinnöjd.

Jag och Thompa har även busat med vovven, så nu ser handen ut precis som en hund tuggat där, precis vad Rambo gjorde också, haha.


Nu har det faktiskt blivit julafton, så jag önskar alla en riktigt God Jul!


Mors


Dagens låt: Triad - Tänd ett ljus

Dagens plus: Så sjukt trevlig kväll, och asgod skinka
Dagens minus: -

En galen hund och en viktig seger i

bordshockey.

Idag har jag varit i skolan i sammanlagt 2-3 timmar. Jag utnyttjade tiden ungefär 15 minuter i utbildningssyfte. Resterande tid satt jag och lökade, med bland andra Ljunkan och Tamminen.


Dagen till ära fortsatte i ett rasande tempo på en plasthockeyrink. Det var verkligen som gamla tider, när jag och min gode vapendragare Thompa spenderade var och varannan dag hemma hos Helene och Sandra under en sommar, och vi spelade bordshockey varenda dag vi var där. Roligt var det. Dock händer det att man tappar kontakten med gamla vänner, men då finns det ju egentligen inget självklarare att ta kontakten igen. Och så vips så satt vi där igen, i köket med det träoljade bordet och ljusstakar i fönstren. Vi spelade och det var riktigt roligt, jag vann matchen med 9-6 efter att Thompa gjort ett självmål, och jag gjort två av mina mål direkt på tekning.

Efter förtäring av kaffe för min del, och äppeljuice för Helle och Thompas del blev det Tv-tittande, mestadels Animal Planet vilket är top 3 av de bästa kanalerna, tycker då jag iallafall. En promenad med den helt galna hunden Rambo till ICA för att handla lite godis och Ramlösa Skogshallon var det som skedde efter Animal Planet, ett tag senare åkte vi båda hemåt efter en trevlig dag.

Jag var trött och galet hunrig efter farsans briljanta pannkakor, och på något vis befann jag mig hemma hos Helle igen, efter att Thompa sagt att vi skulle åka dit igen. Blev mest lök och Tv nu, men roligt ändå. Gamla vänner är det alltid trevligt att umgås med.


Nu är jag längre inte hungrig, jag är heller inte trött, jag är däremot väldigt trött. Så snart är det dags för sängen. Sitter just i detta nu och pratar med rådgivare Thomas. Han är en ganska smart kille ändå. Tänk ... skenet kan  bedra ändå.


Mors

Dagens låt: Gerald Levert - Mr Too Damn Good

Dagens plus: Rolig dag som sjutton.
Dagens minus: Jag ska upp om 6 timmar.

Dagens citat: "Vi åt 6 mackor var ... tillsammans." S.W

Verbal kosmetika.

Angående rubriken så ska jag efterforska mer i den frågan innan jag säger något mer. Väldigt fundersam blev jag iallafall.


Jag tänkte i dagens inlägg beröra något annat än helgen och just den här dagen, även om det förmodligen kommer ett kortare avsnitt om det med.

Jag har följt rättegången om mordet alternativt (?) dödsmisshandeln av Riccardo Campogian. Som jag ser det lever vi i ett Mini-Amerika. Våld blir mer och mer vanligt, jag personligen blir, tyvärr, inte förvånad av en händelse som denna. Det är inget annat än djupt tragiskt att våld ska få förekomma, och jag tycker personligen det är väldigt bra att det blivit flera stora kampanjer mot våld, helt enkelt ett ordentligt engagemang bland befolkningen. Det är det bästa sättet att påverka tror jag. Så bra Sverige, bra svenska folket, fortsätt engagera er mot våldet!

Nu till något jag funderar över. Jag är till 110% emot våld, och beklagar de anhöriga till den som avlidit. Men jag undrar, om det här skett, låt säga i en liten landsort någonstans i Sverige, och familjen till den avlidne inte varit bekanta med kronprinsessan eller liknande. Om det varit ett offer som inte haft några, hur ska man uttrycka det, "kändiskontakter". Detta är givetvis bara en fundering, vilket jag redan nämnt, men jag får för mig att medias uppmärksamhet, kungafamiljens roll, och det svenska folkets ( eftersom många påverkas av media och "betydande" personer, i det här fallet kungafamiljen, och OBS detta är min fundering och åsikt ) kritik mot våld inte varit i samma utsträckning som den nu är!

Jag tror faktiskt inte att brottet fått samma plats i media som det inträffade nu har om det hade skett i en liten landsort någonstans i vårat avlånga land.

Jag har som sagt ingen som helst aning, men detta var bara en fundering. Vad anser ni som läsare (om det finns några) till denna blogg om mina åsikter? Självklart respekterar jag den drabbade familjen och den avlidnes anhöriga, och mina åsikter är i högsta grad absolut inte personliga på något som helst sett.


Helgen har varit relativt lugn; umgänge, poker och lök. Helt perfekt med andra ord. Idag har det inte blivit mycket alls, har redovisat en filosofifördjupning, och sen tagit det väldigt lugnt (som vanligt) resterande tid av dagen.

Jag skulle vilja rekommendera Band Of Brothers till er som inte sett den serien, själv har jag bara sett första avsnittet, men det är riktigt spännande och förundransvärt bra gjort.

Mors


Dagens låt: Tyler Hilton You'll Ask For Me

Dagens plus: Serien Band of Brothers
Dagens minus: Konstig kritik




Jag tänkte...

så här på Lucia och julens intåg skicka en hälsning till alla goda vänner, nära och kära.


Samtidigt tänkte jag köra en tävling. På bilden nedan finns det fyra figurer; en tomte, en lussebulle, en ljusstake med fyra ljus och en julgran. Tävlingen går ut på att lista ut vilken figur som passar ihop med alternativen som jag nyligen nämnt.

För att förklara ytterliggare (eftersom Karin inte förstår) så kan en gissning se ut så här: Figuren med någon röd mössa kanske kan vara tomten, och så vidare. Förstår ni fortfarande inte, tryck på knappen i högra hörnet längst upp, knappen påminner om ett X som befinner sig i en ruta, gör det och dom rätta svaren kommer fram.

Svaren kan skickas på msn eller sägas personligen till mig. Den lycklige vinnaren får en kaffe, med eller utan mjölk och socker i Hammars cafeteria. Lycka till!


image7

Idag är det Lucia, vilket jag gillar, eftersom skolan bjuder på lussebulle. Haha, nej då, riktigt så illa är det inte. Jag är ingen högstidsfirare direkt, så Lucia betyder inte så mycket för mig förutom fina tjejer klädd i vit dräkt med rött sidenband (det är väl siden?) och så givetvis ljushuvudet. Haha, nu var jag fyndig. Lucia är i vilket fall trevligt, och att tre av mina lärare (alla herrar) överraskade min klass som Lucia och två tärnor var heller inte fel, haha, riktigt roligt. Jag älskar när en lärare inte alltid går efter "boken", utan istället kan bjuda på sig själv, och inte heller hela tiden babbla skola.

Sen finns det en lärare, man skulle kunna säga att han är chef, som är i en klass för sig. På frågan vad han ska göra i helgen har svarit formulerats så här: "dricka ett glas Singe Malt för varje mål Arsenal gör". Haha. En klass för sig som sagt. Måste även tala om att jag och Micke fick varsin stjärna av den whiskeydrickande norrlänningen för någon dag sen, vi är hans favoritelever och stjärngossar (sa han själv), vill ju inte flasha allt för mycket, men det var inte otippat. Haha.


Denna dag har varit en smula seg, jag är väldigt trött, funderade ett tag på att åka in till min mor, men riktigt så blev det aldrig. Egentligen har jag inte haft något för mig, varit i skolan några timmar, lyssnat musik och lökat. Ungefär som en vanlig dag då med andra ord.

Sitter just nu och riktar min blick ovanför sängen, där sitter min Brynäs-tshirt, med autografer från inga mindre än; Tom Bissett, Johan Holmqvist, Janne Larsson, Ove Molin, Pär Djoos och Marko Tuulola. Bredvid sitter en tavla "Söderskolans SO-stipendium", på den tiden gick det riktigt bra i plugget.


Nej nu funderar jag på om jag ska gå in och läsa min gode vän Karins blogg, http://jacques89.blogg.se/

Mors


Dagens citat: "Hellre hatad för den jag är, än älskad för den jag inte är." Hafezi

Dagens låt: Brian McKnight & Vanessa Williams - Love Is

Dagens plus: Lussebullarna, verkligen gott!
Dagens minus: Mitt ostädade rum

Efterlysning!

Jag är inne i ett så kallat abstinensbesvär, och jag vill starkt påpeka att det inte handlar om diverse droger eller dyl. Det handlar om hockey, jag kollar på Youtube, Svt, Hockeyligan.se, överallt jag kan hitta några roliga klipp, helst då med Brynäs som ena laget på banan och samtidigt segrare. Just nu letar jag efter finalserien 98/99.

Ni minns säkert den magiska vändningen i näst sista finalmatchen i Gavlerinken, Tom Bissett, kungen själv, lyckades på något jäkla sätt nästan själv vända 1-4 till seger 6-5. Sen att Molin och Kyrö gjorde två mål var i Kempehallen i sista machen glömmer nog ingen. Vad är det då jag efterlyser? Jo självklart finalserien på dvd inkl. kommentatorsprat och liknande. Skulle vara förbannat jäkla roligt att se matcherna igen med kommentarer, intervjuer och allt smått och gott en finalserie med den hetlevrade Bäckman som kapten för skutan Modo och den iskalle och lurige Melin kapten för skutan Brynäs kan bjuda på. Jag vill, vill, vill ha!


Idag har Bollspel A:s turnering avslutats. Treorna stod som segrare efter en fotbollsturnering och en innebandyturnering. Roligt att vinna, speciellt att sätta dit lite väl kaxiga tvåor, sen att jag knappast bidrog speciellt till segern är en annan sak, men det var roligt, och det är väl viktigast?!

Åkte hem efter bollspel, lyssnade musik, tog en dusch och bestämde med Linkan att det blir Viking på lunchen, så jag hämtade upp Linkan, åkte mot Viking för att vänta en stund på Linkans klasskompis (Eckaz?), kort därefter kom han och vi beställde. Jag tog en svingod sallad, de andra pizza. En stund senare kommer Caine med diverse sällskap.

I skolan skulle jag vara duktig och plugga filosfi, slutade med att jag lirade kort och förlorade hela tio kronor, fan vad illa. Haha. Sen kommer min historialärare, den pratglade och mycket trevlige Olov, han frågade om jag hade tid över, dumt nog svarade jag "ja det har jag, vad tänkte du på?". Det skulle jag nog inte frågat, 10 minuter senare satt jag och limmade lappar med olika adresser på, som skulle klistrar på kuvert för att sedan skickas ut till de fonder, sponsorer och företag som bidragit till våran Berlinresa, jag kom upp i 47 kuvert, det tog sin tid... Och från det ena till det fyrtiofemte så satt jag med min plågsamma religionsuppgift, men nu har jag iallafall koll på vad som ska göras, synd bara att det är vad som ska göras, och inte hur det ska göras, men är åtminstonde på gång nu.

Strax efter 16:00 åkte jag hemåt, Linkan med i bagaget, stannade på ICA, han bjöd mig på en Ramlösa Skogshallon eftersom han fick åka med, det var snällt, och gott är det. Linkan sa att han skulle kolla på Next med Nicholas Cage, som förövrigt är min personliga favorit inom skådespelarvärlden, så just nu sitter jag och tankar hem den. Ska bli intressant. Det ska även tilläggas att det endast är två minuter kvar också, great!

Så nå plugg blir det knappast ikväll heller, inte direkt otippat, men för alla lökar i jordgubbslandet, så lökar jag hellre än pluggar.

Söker fortfarande nya motståndare på Röjjflaggor, har ju nyligen nollat Plix igen, och vi sa att den som blev nollad nästa gång var aegd (något i den stilen var det iallafall), så nu är Plix aegd, även om jag gärna lirar mot han för de. Så utmana gärna!

Mors


Dagens citat: "När jag och Ecka håller hand och springer nakna på en åker." Linkan svarar på vad han tänker på när han hör ordet frihet i Annonsbladet. Hahaha.

Dagens låt: Tyler Hilton - Rollin' Home

Dagens plus: En riktigt jäkla god sallad
Dagens minus: Allt plugg som ska göras



Idol-final!


Fredagen då? Finns väldigt mycket att skriva, så jag gör som Patrik Isaksson skulle ha gjort; tillbaks på ruta ett.

Vaknar hemma, duschar och klär på mig, Luuke som vet att jag var i behov att skjuts till skolan eftersom jag skulle vidare med tåget sen ringde och sa att hon kunde komma och plocka upp mig, det var ju inte alls dumt, och efter ett tag hade vi anlänt på skolan. Första timmen har jag faktiskt ingen aning vad jag gjorde, lökade mest faktiskt...
Sen blev det religion, ojoj, nu har det kommit en uppgift som heter duga, jag fattar 0. (Uppdatering om den uppgiften kommer.)

Efter ett besök i matan, där det serverades "typ" tacos utan grönsaker (vart var dom?), så var jag mätt och belåten, tog mina saker och gick mot Resecentrum. Som man fattade var ju Plix och Ida inte där, som vanligt seg. Jag skickade sms och fråga var dom var, samtidigt som jag frågade busschauffören hur långt tid det skulle ta innan han åkte "2 minuter". En liten stund senare frågade jag igen; "Några sekunder" så var det kört, men precis då kommer dom. Det var på håret.

Efter att ha åkt buss satt vi på tåget och efter ungefär två timmar var vi framme i Stockholm. Vi yrade runt lite, men sen tog vi tunnelbanan mot Hagsätra, och hoppade av vid globen. När vi var där träffade vi Idas tremänningar, dom var lökiga. Sen tog vi en öl på en pub, kort därefter käkade vi lite snabbt.

Efter maten köade vi, och klockan 18:00 skulle det öppna, men dom öppnade inte förns runt halv, och snart satt vi inne i Globen. Vi hade riktigt bra platser.

Blev ett jäkla drag när juryn kom in i Globen, men det kokade verkligen när Marie och Amanda kom in. Galet!
Dessförinnan hade Andreas, Daniel och Christoffer uppträtt. Daniel med Grace Kelly. En mycket lyckad kväll, då Marie slutade som en värdig vinnare. Vinnarlåten passade henne bättre tycker jag.

Det var en riktigt skön stämning i Globen, det var inte bara Jidhe, idolerna och juryn, utan även David från Fredag hela veckan, skön snubbe, och så klart även Gynning och Berg.

När kvällen var över tog vi tunnelbanan mot stationen, vi hoppade på tåget, men fick samtidigt veta att det varit en olycka utanför Uppsala, och att tåget skulle bli försenat. Försenat vara bara förnamnet; vi stod på stationen i Arlanda över 90 minuter, det var sjukt segt... Efter ett långt tag började vi rulla igen, för att snart stanna ca 20 minuter igen, när vi väl kom till Gävle, där det väntade en taxi på oss, skulle det krånglas igen: någon som skulle till Österfärnebo trodde att hon skulle åka med oss, men efter många om och men, kom taxichauffören fram till att så var inte fallet. Ungefär 04:15 var vi på Resecentrum i Sandviken, min snälla syster hämtade oss, och skjutsade hem alla.

Ett diverse utdrag från resan:

Plix: Kolla, (pekar mot Globen) det ser ut som en U-båt! (Plix är för avancerad och djup för att kunna förstås)

Luxan: Plix, kan du sänka värmen på termostaten? (Vi hade en "hytt" eller vad det kallas i tåget på hemresan), Plix sänker och känner under saken som satt fast på väggen, ungefär lika stor som en snusdosa. Han trodde det skulle komma luft ur den ... "Jaha det är ju hål i taket " (Han drev bara med oss... Eller?)

---

I lördags var det diverse dryck och utgång som gällde. Förfest hemma hos Davve, där befann sig jag, Plix, Thompa, Fudde, husägaren Davve, Helle och Ida. Trevligt. Fick även på kvällen höra att Brendl gjort två mål och Brynäs vunnit borta mot Timrå. Då blev jag riktigt jäkla glad. Fortsätt så nu!

Igår söndag var det en riktig seg dag. Jag kikade lite film, gjorde inte så mycket mer. Just nu sitter jag och pluggar lite om EU, sjukt roligt ... Vad som händer mer idag vet jag inte, den som lökar får se.

Mors


Dagens låt: Jack Johnson - Better Together

Dagens plus: Utvilad
Dagens minus: Läxor

Nästa anhalt Globen!

Ja visst är det så, imorgon ska jag till Globen och kolla Idol med Plix och Ida. Det borde bli jäkligt skojj! Vill att Amanda ska vinna, men känns som Marie är sångmässigt lite starkare, men jag kan inte så mycket om musik, så jag yrar säkert... Haha!

Jag har sjukt ont i ryggen, och det är sjukt segt. Går nog över snart hoppas jag. Ikväll blir det hockey med grabbarna, hoppas för alla köttbullar i Scanfabriken att dom vinner. Kom igen grabbar!

Idag har jag haft prov i psykologi, det gick inte jättebra, men jag borde kunna få G? Snälla? Haha, det löser sig, det gör det faktiskt jämt, eller som min vapendragare Plix sa: "Man ska inte tänka på gamla problem, det kommer alltid nya". Riktigt djup den killen.


Läst lite på Australienpojkarnas bloggar, allt verkar mycket bra, dock verkar Anton inte gilla att pizza bortskänkes. Haha. Skön.


Igår blev jag så glad, jag vann mot Plix i röjjflaggor med 26-0. Ni kanske undrar varför jag skriver detta, då det verkar helt ointressant, men Röjjflaggor är så otroligt viktigt för oss, vi lirar jämt och båda har lika mycket vinnarskalle. Utmana mig gärna på msn, men räkna med pisk...


Idag blir det hockey, Skellefteå kommer på besök! Revansch sen förra matchen i Läkerolen, snälla! Följande manskap ska åka: Luxan, Fudde, Plix, Thompa och kanske Jonas. Blir skojj det!


Just nu sitter jag i venten och lyssnar på när Fudde sjunger, killen har ju talang. Vilken lirare, haha. Frågan är om Plix kan komma hem snart, så vi kan lira röjjflaggor, det är roligt. Förresten så har jag namnsdag i dag. Niklas, grattis Niklas, tack Niklas. Haha.


Nej nu ska jag fråga Fudde om han vill lira röjjflaggor, uppdatering om matchen och dyl. kommer nog imorgon.


Mors

(Går)Dagens citat: Hur stavas lamm? "Det stavas med ett 'm' va? Nej det gör det ju inte, det stavas ju med två, eller?" Plix

Dagens låt: Tyler Hilton - Pink and Black

Dagens plus: Förhoppningen om Brynässeger!
Dagens minus: Ryggen

image5

Diverse dryck och

julskyltning.


Det blev utgång igår trots att jag sagt att jag skulle ta det lugnt i helgen, helt rätt av mig tycker jag, eftersom det var riktigt skoj. Problemet var dock att jag inte hade någon skjuts ner på stan, så jag letade rätt på några burkar dryck, åkte ner på stan och ställde mig på Sibyllas parkering, och där satt jag för mig själv i min vita Saab och drack.

Det gick inte lång tid innan mina trogna vapendragare Thompa och Plix dök upp. Efter några minuters dispyt angående bröstcancerforskningen gick vi in på Centro. Där inne träffade vi massa sköna folk, Emma, Karin och Alexandra för att nämna några... Så från att sitta hemma och fundera på att sova eller löka framför TV:n till hyfsat snurrig på ungefär en timme, alla sätt är ju bra utom dom dåliga.

Det blev en ruskigt rolig kväll, och som avslutning en snuskigt god grekisk kebabpizza.


Idag vaknade jag minst 47 gånger av ett toalettbesöksbehov och ett telefonsamtal, resterande gånger drack jag vatten. Så när jag gick upp, var jag en smula seg, men ändå ganska lugnt. Syster kom på besök med sin hund Chicko, blev lite kaffe och prat. Jag fick även tillbaks en kasse med Kalle Anka-pockets som hon lånat, låg tydligen i några som hon inte lånat heller, så nu har man lite läsning. Härligt.


Senare åkte jag ner på stan, det har ju som bekant varit julskyltning. Träffade Malin och gick runt och kikade med henne, hittade en snygg halsduk på Sandegårds, men den va lite väl dyr ansåg jag. Efter en promenad dit och en hit kom även Karin och Mika. Vi gick till Marangoni och fikade lussebulle med diverse dryck. Det var absolut inte helt fel. Har nu även inhandlat årets första julklapp, och det måste vara rekord i att handla så tidigt för mig, så nu du mamma, behöver du inte oroa dig att du blir utan. Julklappen köpte jag av Lök UF. Eller så kanske dom egentligen inte heter, men med försälare Tamminen som kunnig buisnessman kan det inte tolkas som så mycket annat... Det hade varit en mycket rolig dag, och jag försökte gång på gång förklara för Karin och Mikaela att Scrubs verkligen är dåligt, tillbaks fick jag kalla hot. Haha. Sedan skulle Malin hem och jag skulle skjutsa hem Mikaela och Karin till den sistnämnda, kort efteråt skulle jag hämta Tamminen för diverse lök, men innan gick jag in och hälsade på hundarna Trixxa och Lira, och självklart Karins familj. Slutligen ringde jag Tamminen, men han var alldeles för trött för att löka, och av den anledningen blev jag kvar ett tag till och lökade med damerna, dock påstod dom att det heter dega och inte löka, något som vi aldrig blev riktigt överens om, även om jag måste medge att jag gav mig lite eftersom jag var på besök.


Farsan har lyckats i köket igen, jag blir imponerad, nej han lyckas faktiskt inte bara med att trimma håret så ojämt så att en blind fågel kan se det (eftersom han rakade med olika längdinställningar mellan duschen) och liknande klantigheter, så idag serverades fläskfilé med klyftpotatis och farsans egengjorda svampsås, det satt som en lök i potatislandet.


Måste även säga att jag är svinnöjd över att Annika gillar dom låtar jag har skickat, för ett tag sen var det inte alls uppskattat, men även hon lär sig väl med tiden? Ett stort tack till världens bästa syster som bjuder på halva kostnaden av min mobilreparation. Tack!


Nej nu tror jag att jag ska försöka spöa Plix i röjjflaggor...


Mors


Dagens låt: Billie The Visions & The Dancers - A man from Argentina (Tack Emelie för låten)

Dagens plus: Längesen en söndag var så uppskattad.
Dagens minus: Jag har endast tre snus kvar eftersom farsan tog en. Haha.

Glögg, målkalas och en biobiljett.

Jag ska få en biobiljett för att jag närvarade på skolans öppet hus. Haha. Chefen lätt skönast, "tre förlorade lamm" och Bosse lyckades han också "ja, men det finns något som heter naturkunskap också" haha. Lökigt.


Igår var jag på bandy med Mackan och Jacke. Förtäringen av glögg var nog höjdpunkten, så jäkla gott, matchen var rena sömnpillret ur en "spänningssynvinkel", 15-3 talar nog för sig själv. Gripen hade 2-3 supportrar på plats, en av dem hade en grym ramsa: "Muhrén Muhrén har rakade ben", till råga på det hade han även 0 taktkänsla. Men det är klart, håller man på ett lag som är så uruselt så finns det väl inte mycket att jubla åt.

Senare på kvällen drog vi hem till Mackan, kikade Fredag hela veckan och resultatet av röstningen i idol. Äntligen fick Andreas lämna, tyvärr en vecka för sent. Förtäring av glögg förekom hos brushan också, trevligt trevligt.

Träffade min brorsa (biologiska med andra ord, haha) och han polare, så gled in på Centro med dom, brorsan sa att han kände sig som en morfar så han och hans polare drog lika snabbt som dom kom in. Jag stannade ett tag, träffade en hel hög med folk, trevligt.


Idag har jag och min gode vän Plix varit in till Gävle och Läkerol Arena. Vi hade riktigt bra platser; långsidan i mitten, ovanför Brynäs bås, vi hade mittpunkten snett till vänster om oss. Platserna var riktigt bra, men dom håller faktiskt inte samma klass som glädjen jag har i mig efter matchen.

Brynäs spelade riktigt bra
Månsson vaknade
Brynäs gjorde 10 (!) mål
Brendl fortsätter producera

Listan kan göras mycket längre, och det var faktiskt länge det kändes så bra sett över en hel match. 2-1målet i PP, var nog top 3 säsongens bästa Power Play, om inte det bästa, åtminstonde av dom jag sett. Månssons mål var riktigt snyggt... Just nu ser det bra ut igen, även om det inte blev nån placeringsförlyttning så är känslan mycket bättre förmodligen hos alla supportrar, spelare och ledare, och för att vara ärlig tror jag dunderkollapsen mot Färjestad senast kan vara en viktig förlust.

Ska försöka mig på en liknelse: Små piskande slag får odjuret att aldrig riktigt vakna, men om ett vasst svärd verkligen spetsas på rätt ställe vaknar det på en gång... Förhoppningsvis sover odjuren från Gävle inte lika djupt nå mer när match mot Linköping borta står och knackar på. 

Måste även tillägga att det var nostalgimatch efter slutsignalen, flera gamla hjältar fanns på Läkerol Arenas is, eller vad sägs om spelare som Börje Salming, Inge Hammarström Masken Carlsson, eller varför inte lagledarna i Team Oldtimers: Lennart Tigern Johansson och Kulan Johnsson? Härligt...


Ska nog försöka hitta på något snart, det är ju lördag, och på måndag är det skola igen, så man måste passa på att njuta...

Mors


Dagens låt: Boyz II Men - A Song For Mama

Dagens plus: Hockeyn!
Dagens minus: Vädret


image4
Foto: MATS ÅSTRAND/Scanpix


RSS 2.0