Jag och Anne på Mikas Halloweenpartaj

Jag och Anne på Mikas Halloweenpartaj

Haha :) sweet

Halloween...

party!

Det var roligt hemma hos Mika. Jag, Thompa och Plix kanske inte bjöd på den bästa utstyrseln, men vi försökte iallafall. Haha. Runt tre på morgonen bestämde jag och Thompa att vi skulle gå hem, så vi gjorde det, och det är ganska långt också runt 7-8 km skulle jag tro iallfall. Västanbyn till Stensätra är ju en lång promenad i vilket fall...
Runt 20 över 4 var vi vid OK i Björksätra, vi var så aptörstiga så vi stannade där till dom öppnade kl 5. Ungefär kvart i 5 kom tidningsbudet och gav oss en tidning, det var snällt. Sen efter lång väntan öppnade OK och vi köpte Loka och en macka, det var gött.

Idag har jag varit så seg så ingenting har hänt, förutom att jag sett Die Hard 4.0 - skitbra film.

Brynäs har nu inte förlorat på tre matcher (!) vilket också är skitbra. Hoppas dom fortsätter vinner matcher, även om laget senast kryssade på ett fullsatt Hovet mot Djurgården.

Dagens låt: Joshua Radin - Only You

Dagens plus: Die Hard 4.0
Dagens minus: Vädret...

Den bästa betalningen man kan få för en tjänst är uppskattningen och glädjen man ser hos personen man hjälpt.

Tycker jag iallafall.... Mors

Fredag hela veckan.

Heter ett program mellan som visas mellan idol. Det är faktiskt bra.

Igår kom Jossan till mig i Gävle, vi drog och käkade på Kungshallen sen blev det mest lök hemma, vi skulle ju försöka plugga, men det gick inte så bra, haha.

Efter att ha skjutsat Jossan till tåget och käkat med morsan så packade jag mina grejjor och drog hemåt. Där väntade Malin och Emma, vi drack te och käka bulle, sen kollade vi idol. Under tiden gjorde jag mig klar för kvällen.

Runt 22 kom Jossan och hämtade mig sen drog vi till Rossa på förkepa. Selge, Mackan, Brumpa, Emil, Rossa och Daniel var där.

Jag kände att jag inte var skittaggad, men det var helt okey ändå. Träffade en hel del med folk, det är ju alltid roligt.

Nej, roligare utgångar har man ju lugnt varit med om...

Dagens plus: Pizzan på Kungshallen var god.
Dagens minus: Den dåliga musiken som är på dansgolvet (Många låtar är sjukt dåliga)

Dagens låt: James Morrison - Wounderful World

Bra bättre...

Brynäs.

Nej självklart inte. Men Brynäs vann faktiskt idag borta Timrå. Med 5-3. Pavel Brendl gjorde två mål, var av det ena var mycket vackert - ett klassmål. Jag tittade på klippet på SVT, och i bakgrunden på två av målen kunde man se Brynäsbåset. Grabbarna blev verkligen ruskigt glada, det märktes.

Sist bröts trenden med hemmaseger 4-0, mot just Timrå. Det ska ändå sägas att trenden blev extremt kortvarig och förlust hemma mot Frölunda 1-5. Boork fick sedan gå och sedan en förlust igen mot Frölunda.

Nu kom äntligen en seger, årets andra bortaseger, och den satt verkligen inte helt fel. Hoppas bara att det inte blir som sist, först en vinst sen en förlust. Nu måste Brynäs vinna andra på rad - kvalserien existerar inte.

Kom igen gubbar!


Idag blev det en kort sväng i skolan på några timmar... Jobbade EU, gick och käkade, jobbade EU och åkte hem.
Gick bra tycker jag.

Har även kollat Beckfilm idag. Tror det var den sista av Beckfilmerna... Jag gillar verkligen de filmerna. Absolut.

Haha, just nu är mamma och hennes jobbarkompis Linda hemma (fikarast), jag har just stått och berättat om EU, varför det finns o.s.v. Det visade sig att dom inte brydde sig jättemycket. Så jag gick tillbaka hit. DISSAD!!

Imorgon kommer Jossan hit till min mor i Gävle. Roligt med besök, får inte det så ofta här - dock är jag här väldigt sällan också.

Dagens låt: Lonestar - Amazed

Dagens Plus: Brynäsvinsten och att det inte finns något minus med dagen.

Dagens citat: "I andra perioden vill Brynäs mycket mer och en gammal skyttekung slår till, och som han gör det - att Pavel Brendl är en klasspelare vet vi sedan tidigare, det här är definitivt ett av säsongens vackraste mål. 3-2 Brynäs, Pavel Brendl!"  Chris Härenstam SVT Sport

Mors.

Faktiskt väldigt...

bra!

Ja oja! Har nyligen kommit hem från klassens Berlinredovisning i Vallhovskyrkan. Vi var väldigt duktiga, ja hela klassen gjorde ett jättefint jobb. Så om någon från klassen läser - ni fick mängder av beröm - beröm som alla vi är värda.

Jag, Micke och Thommy som då under kvällen har varit värdar är mycket nöjda med hur allt gick till väga. Man ska väll vara ödmjuk och så, men nej nu tänker jag faktiskt skryta lite; vi gjorde faktiskt ett jättebra jobb och publiken fick anledning att skratta några gånger. Det är väldigt viktigt, även om det var en väldigt seriös kväll, att kunna bjuda på sig själv och skämta lite - men det är ju så klart min personliga åsikt.


Olov som är min, Mickes och Thommys projektledare (och till lika historialärare) var väldigt nöjd. Jag kanske även ska nämna att han lade en speciell betoning på "väldigt".


Förövrigt så var det en hel hög med människor som kom fram både i pausen och efter att kvällen var slut och gav massa beröm till både oss "värdar" och hela klassen - och jag ska väll inte vara oärlig och säga att jag inte sög i mig som en tvättsvamp, för det är ju alltid roligt att höra att man gjort något bra. Tack!

Tack även till mina goda vänner Malin, Emma, Plix, Karin och Ida som kom förbi och lyssnade, det uppskattades.


Även före detta kommunalråd kom fram till mig och pratade, Inga Hagström (jag tror det var hon) och hon gav massa beröm till oss i klassen hon med, och en sak som hon sade får avsluta det här inlägget och även vara...
 
Dagens citat: "Jag har varit på alla redovisningar, och den här var en av de absolut bättre [...] Ni ska vara väldigt nöjda, ni har gjort ett fantastiskt jobb - och ni hade en jättebra avslutning"


Mums...

Mums...

Verkligen supergott.

Snart är det dags... Eller snart och snart, men det drar ihop sig. 18:30.

Ny dag nya förutsättningar var...

det ja.

Har genomfört min och Mickes religionsredovisning idag, gick helt okey. Känner mig inte allt för taggad på skola för tillfället, så jag får vara nöjd. Skulle haft samhällskunskapsprov idag också, om EU, men Micke snackade med våran lärare så vi slapp det, och ska få göra det efter lovet - trodde vi, som jag förstod de hade Ulla menat att vi skulle göra det idag ändå. Men då var jag redan hemma så... Det blir efter lovet i vilket fall.

Ikväll då? Jo, då är det Berlinkvällen som gäller. Jag är redan nu nervös, det kommer att vara ungefär 80-100 personer som ska sitta och lyssna på våra redovisningar, och som redan nämt är jag och två andra i klassen värdar, det betyder att folk kommer höra oss lite mer än de andra. Men det ska väll funka hoppas jag.

Så för er som känner att ni vill få lite information om diverse historiska händelser: Väl mött i Vallhovskyrkan 18:30 ikväll.


Just nu känns det som att en film skulle sitta fint... Undrar bara vilken? I går kväll kikade jag Beck. Det löser sig nog...

Kommer med en uppdatering om hur kvällen gick senare.


Dagens låt: Kent - Ingenting

Dagens plus: Josefine. Vilken härlig människa. :)
Dagens minus: Nervositet

Inte bra.

Nej, verkligen inte. Vad händer? Sist jag kollade låg Brynäs under med 5-0 mot Frölunda. Även om det är tufft just nu i och med tränarbyte och en stor motgång så måste någonting hända nu, inte om ett tag då det är ny hemmamatch eller så. Det måste ske omedelbart.

Brynäs har 12 Sm-guld.
Brynäs är en otroligt anrik förening.
Brynäs har alltid varit ett respekterat lag.

Är det slut på det nu? Det hoppas jag inte. Så om du Michael Sundlöv läser detta, då ber jag dig innerligt att lyfta luren och slå en signal till Stockholm och Wikegård. Skulle det misslyckas, ring Nordamerika och be Wayne komma hit.

Gör någonting - och det måste göras illa kvickt.

En gammal...

kompis till mig, ja ett rikigt mongo ibland, är lite rolig av sig i då och då: "ni då svenskabög" är absolut inget ovanligt han kan säga. Men det ska tilläggas att jag gillar han ändå, iallafall lite.

Ett urdrag ur vad vi gjort (OBS! Allt som räknas som mer busigt än att palla äpplen är hans fel):

- Byggt en skitful kojja ute i skogen
- Snott skitgoda plommon från min granne
- Snöpurrat småungar i brist på sysselsättning på Sätra skola (Vi gick kanske i fjärde klass...)
- Raceat med våra mopeder, dock vann hans sketna DT jämt
- Kastat snöbollar på fönster
- Plingat på dörrar och sedan gömt sig under trappen (eller nej, justja, han sprang därifrån så jag fick sitta där under själv)
- Kastat boll med en persons hatt. (Längesen, haha)
- Pantat 4kronorsflaskor på ICA på ett speciellt busigt sätt
- Tjuvrökt
- Tjuvsnusat
- Snattat

Ja det finns lite mer, det tänker jag inte ta upp här och nu haha.  Kan ju förövrigt tillägga att han har tävlat med mig (dock deltog inte jag i tävlingen och brydde mig oerhöööört mycket) i att få flest GB på LUNAJSTOJM. Han vann. Grattis.

Till sist:

Han är faktiskt inte bara ganska knäpp och dum i huvve jämt heller, han är en riktigt bra kompis också.

"Helt okey"

Jag vet inte om det uttrycket riktigt speglar mitt framförande idag. Jag var faktiskt ganska så nöjd. Ja det är mitt tal som jag tjatar om igen. Bedömningen kommer senare, men jag hade väll inte lyckats helt - men vad gör det?

Imorgon är det en ny dag, nya förutsättningar. Härligt.

Denna dag som fortfarande är ganska färsk kommer nog inte att innehålla speciellt mycket. Jag är tvungen att plugga samhällskunskap, EU.

Förbannade huvudvärk, det är verkligen segt. Som sirap.

Jag har varit till Berlin. Det var ett tag sen nu, men imorgon är det dags igen för redovisningar, och jag tillsammans med två andra från klassen ska agera "värdar" för kvällen - ungefär som Peter Jidhe gör när han håller idol, fast vi tänker inte vara lika dåliga som han är. Dock ska tilläggas att han blivit bättre.

Så varmt välkomna ska Ni som känner för det vara i Vallhovskyrkan 18:30 imorgon onsdag. Det bjuds på fika innehållande kaffe, bullar och juice etc.

Förövrigt måste jag säga att jag gillar Lager 157 i Sågmyra - kanske lite för avsides men vad gör det...

Dagens citat: "När jag sa att jag hade två saker som varit till hjälp i min karriär, menade jag min hjärna och min ödmjukhet."

Dagens låt: Turning Point - Streets Of Roses

Dagens tankeställare: Är det bättre att vara lyckligt ovetande än att vara olyckligt vetande?


Blir en uppdatering senare. Nu känns det som en alvedon och sängen lockar...

Va dig själv i alla väder och oväder...

När det finns lite att göra...

kan man ju alltid skriva lite blogg - igen. Andra gången för dagen, men det är väll bättre att skriva ner massa saker här istället för att plåga någon stackare på msn som ska behöva stå ut.

Det är viktigt att hålla intresset vid liv när man skriver, något jag kanske inte riktigt lyckas med, men jag försöker.

Jag ska som sagt hålla tal imorgon, det känns iallafall lite bättre nu än vad det gjorde nyss. Ja, överstrykningspennan fungerade, åtminstonde när jag redovisade för min far för en liten stund sen. Han tyckte att jag var duktig. Tack pappa. Jag hoppas även att min gullig svenskalärare tycker samma sak imorgon.
Det finns en viktig sak att tänka på när man ska hålla tal, och det är:

"Ett tal ska vara som en kvinnokjol, tillräckligt långt för att täcka det väsentliga, men tillräckligt kort för att hålla intresset vid liv."

Nej nu är det snart dags att åter läsa på mitt tal, ja igen. Snart ska jag även lyssna på en låt, den heter: Turning Point - Streets Of Roses, den ska tydligen vara jäkligt bra sägs de...

Dagens tips (Nej, tipset är inte om att plugga på dagen före): http://linkk.blogg.se

Då har kaptenen lämnat skeppet.

Brynäs IF. Leif Boork. Den kombinationen har ju varit väldigt uppskattad, det har gått bra tycker jag. Från ett Brynäs som var en jäkla sandlåda utan något som kan kallas framgång till ett Brynäs som två år i rad varit i slutspel. Det har sett lovande ut, och det har rustats ordentligt inför 07/08. Något gick snett, men jag vet inte om man kan lägga all skuld hos Boork. Hursomhelst, kombinationen Brynäs IF och Leif Boork finns inte mer.

Tråkigt! Synd att en så pass stor tränare fick lämna skutan redan nu, eller snarare: att Brynäs förlorat Å T T A av de senaste nio matcherna. Dåligt.

Till alla de idiotiska "supportrar" som hotar Boorkens familj etc: Hoppas ni skäms och aldrig mer visar er på en av Brynäs hemmamatcher. Är man supporter för ett lag, är man väll det såväl i framgång som motgång?

Nu börjar spekulationerna om vem som ska ta över. Får ass. tränare Östblom leda laget ut blir det flopp - nu behövs någon med rutin tycker jag. Står redan om att Wayne Flemming kan vara aktuell. Sant eller falskt - spelar ingen roll, det är intressant namn. Ja absolut!

Dock skulle "dröm"-tränaren i mina ögon vara ingen mindre än Niklas Wikegård - en snubbe med rutin från både Djurgården och Malmo, tror även att han varit ute i Schweiz en sväng. Han är ju även född i Gävle - så varför inte?

Vem det än blir som tränar så hoppas jag att det vänder, och det vet jag att laget har kapacitet för; inte sedan 1999 då Brynäs blev det sista lag som fick ta guld innan vi gick in på det nya milleniumet har laget sett så bra ut som det faktiskt gör.

Nu gäller det inte längre att bara bryta trenden, den måste även vända. Vända riktigt ordentligt så att laget kan klättra i tabellen. För jag menar, vem minns inte hur det gick för Frölunda förra säsongen efter en knackig start...


Idag har första skoldagen av sista veckan innan höstlovet avklarats. Idag har det blivit mycket gjort, och det känns såklart bra. Lite projektarbete, lite religion, lite Berlinarbete. Små delar till den trappa som man sakta men säkert vandrar uppåt för, för att slutligen nå sitt mål: Studenten med betyg som är helt okej.

Efter skolan blev det bowling... Det gick riktigt uruselt måste jag säga. Efter en hel hög med träningar från tidigare år borde jag kunnat prestera bättre, men tur är ju att man spelar för att det är roligt, och bättre är att trots mitt dåliga spel lyckades jag vinna med en liten marginal.

Ett tal. Ja, precis ett sådant ska jag framföra imorgon. Det känns ju såklart inte jättebra, men det är bara att gå dit och göra sitt allra bästa. Håll tummarna för mig imorgon klockan 10.


Dagens Plus: Förhoppningen om att Brynäs ska kunna repa mod och visa vad man går för.
Dagens Minus: Medgångssupportrar.

Nej nu måste jag nog fortsätta öva på mitt tal, undrar om en överstrykningspenna är bra om man vill minnas bättre? Jag ska iallafall göra ett försök...

Dagens låt: The Poodles - Seven Seas

Varför ska...

inte jag ha en blogg när alla andra har det? Typ alla andra iallafall.

Söndag. Sista dagen på veckan, och det innebär ju, tyvärr, att det är skoldags imorgon. Ja skola ja, alltid lika roligt. Nej inte direkt, men allting är relativt. Det kommer att bli en ganska hård vecka:

- Prov EU
- Redovisning Berlinresan
- Redovisning religion
- Nationellt prov svenska b, muntliga delen. (Jag hade, jag fick, jag har)

Den kommande veckan är en programvecka, det innebär en del schemaförändringar och på fredag är jag ledig, studiedag - absolut inte fel.

Helgen då? Jo visst, har varit bra tycker jag. Fått en del gjort. Umgåtts med massa härliga människor, gått på hockey (tyvärr), bio och en del annat smått och gott.

Helgens stora minus: Brynästorsk inför storpublik, jag och pojkarna var taggade, det kom av sig och vi åkte hem före matchens slut.

Helgens stora plus: Bio! Ja bio är faktiskt bättre än att ladda hem - man ska aldrig se ur en ekonomisk synvinkel tycker jag. Det är som en nyinköpt vågskål från OBH Nordica eller något i den stilen, man lägger kostnaden och hur trevligt det var i den ena skålen och den tankade filmen i den andra. Oftast väger det över åt att betala. Det är speciellt att gå på bio. Less money more feeling (eller något). Och det ska tilläggas att bion var Disneys Råttatouille - helt enkelt en skitbra film.

Hursomhelst, det har varit en bra helg. Nu börjar den dra ihop sig mot sitt slut, men vad gör det när höstlovet står och knackar på...


Dagens låt: Timberland - Apologize


RSS 2.0