En riktig skitmatch kan också ge tre poäng...

Så sant som det är onsdag idag. Men ändå, Brynäs var urusel igår, stundtals fanns det lite positivt, men jag har inte ett positivt tänk inför Färjestad borta, visst ska man vara optimist, men känns i nuläget bättre att vara realistisk.
På lördag är det otroligt viktigt att plocka tre poäng mot SSK. Kom igen nu!


Nu är pojkarna framme i Australien, måste vara en helskön feeling. Hoppas det är gött.


Denna dag har inte bjudit på speciellt mycket, ett historieprov och trötthet. Måste säga att det är synd att Rosenborg ligger under mot Chelsea, men Chelsea är ju bättre, så inte speciellt oväntat.

Helt underbart är att en viss skön lirare med namnet Danne Larsson har skickat 24 låtar till mig på msn, tack, det behövdes lite nytt, ska inom en otroligt kort framtid lyssna, lyssna, lyssna.

Mors

Dagens låt: Lonestar - Not a Day Goes By

Dagens plus: Ny musik
Dagens minus: Trött

En läskig feeling

cirkulerar i magen ungefär som äggulan gör i en elvisp. Imorgon åker dom.

I helgen var det avskedsfest, tyvärr låter ordet "avsked" så jäkla nedstämmande. Festen var trevlig, det var den verkligen, skönt folk, god dricka osv. Precis som vanligt, förutom att det inte var "fest", det var ju "avskedsfest".
Det tråkiga var att någon snodde mina skor, eller tog jävligt fel? Mina nya skor... Vad ska man säga, det var verkligen tråkigt...

Imorgon bitti kommer det antagligen vara lite segt, känns konstigt att säga hej då, dom blir ju borta ett tag.
Jag hoppas att det blir asroligt för er, updatera era bloggar ofta så man får någon koll på er. Så på ren svenska... Jag kommer sakna er pojkar, ni är ju förjävla sköna.


Just nu håller jag på att läsa om Palestinakonflikten, det är lika roligt som att få en spik genom foten, och på onsdag har jag prov, jippi! Nästa vecka har jag också nå prov och inlämningar, helt underbart... Eller så inte, men det ska ju göras, så det är lika bra att gör något åt det.


Imorgon ska jag på hockey med min far. Det kan bli ett rikigt sömnpiller. Hoppas inte! Vore gött om dom vann imorgon och på lördag, då ser det lite ljusare ut igen! Kom igen nu!

Läste även om flopparna i årets elitserie på aftonbladet; håller med faktiskt, Dackell är en besvikelse, även om han är en grovjobbare som inte alltid syns, men produktionen är för dålig. Hautonen, urusel faktiskt. Trodde faktiskt på han, men icke. Sjödda är jag heller inte nöjd med. Bara att köra! Ni kan!

Så här på slutet kan jag även tipsa om två klipp på Youtube, båda lockar mycket skratt: Robert Gustavsson Fenomen och Achmed The Dead Terrorist.

Dagens plus: Förmågan att minnas
Dagens minus: Oroskänslan

Dagens låt: Tyler Hilton - When it Comes

Köttfärspaj

signerat min far. Jag hoppas det blir gott, han kan laga mat, även om han en gång tänkte koka falukorven... Tur att jag med mina meriterande kunskaper från 9:an stoppade honom. Haha.

Just nu känns det bara grått och trist, jäkla väder, jag påstår inte att jag behöver antidepressiva medel, men en fin general lös skulle inte vara fel.


Jag hoppas City vinner i helgen, det skulle inte vara dumt, mitt kära lag Brynäs verkar ju inte ha några planer på det, och jag tänker inte skriva något om matchen mot Södertälje förutom att ståklacken är pinsam, att håna en spelare (i motståndarlaget) som fått en tackling mot huvudet är absolut inget annat än barnsligt. Skäms.

Jag orkar inte bry mig så mycket om avhoppet i styrelesen heller, så länge det sportsliga går bra är jag nöjd, men det är klart att organisationen speglar resultaten på sikt...


Idag har jag haft prov, det gick inte superbra, men ähh, nu är det gjort iallafall, hade även prov igår, ungefär lika tankar om det. Imorgon åker jag till Stockholm och Saco-mässan, det ska nog kunna bli intressant, hoppas jag...


I helgen blir det förtäring av diverse dryck, snart åker ju pojkarna till Australien, och dom ska ha någon slags "hej-då-nu-drar-vi-fest". Blandade känslor där...

Selge och Brumpa har en blogg tillsammans, medan Samme har en egen, om Mackan skaffar någon vet jag inte.

http://samuell.blogg.se/
http://brumpaochselge.blogg.se/

Ska bli intressant att följa erat äventyr, jag hoppas ni uppdaterar ofta, gött!


Ikväll är det två matcher som är intressanta, Linköping borta för Brynäs del och Edsbyn borta för SAIKs del. Jag sätter min tandborste på att det inte blir två tvåor. Med andra ord har jag lite hopp, men det är inte mycket mer...


Troligtvis får jag besök av Plix och Ida senare, jag skiter i vad de vill, men jag tänker kika bandy på SVT24. Heja SAIK! 


Nej nu börjar det lukta ifrån köket...


Dagens låt: Westlife - Like a Rose

Dagens plus: Mackanbrushan - så sjukt lökig snubbe.
Dagens minus: Grått

En trevlig helg

har det minsan varit.


Kikade på en film med Johnny Depp, vilket var mindre oväntat om man tänker på mitt besök. Haha. Det var lite svårt att hänga med, men sällskapet var ju det som betyde något.

Runt 22:00 kom Plix och Thompa, ungefär i samma veva åkte damerna hemåt, och vi grabbar såg fram emot en bra match mot Spanien, ack så fel vi fick. Spanien var bättre i precis allt, det såg absolut inte bra ut för våran del, men jag är inte oroad, vi ska väl inte förlora hemma mot Lettland samtidigt som Nordirland vinner borta mot Spanien? Ungefär lika stor chans att alla mina lärare säger att jag kan löka resten av tredje ring och ändå få bra betyg. Så, finns inga skäl för oro.


Bra Brynäs! Att slå Modo borta är ingen lätt uppgift.


Brendl och Micke Lind fortsätter att producera, kanonbra! Hoppas att Brendl inte ska få ta så mycket skit nå mer, även jag har varit väldigt kritisk, men nu har han varit med i poängprotokollet de senaste 8 matcherna, helt enkelt ett jäkla bra kvitto på att han kan sin sak. Han kanske inte är den svettigaste spelaren efter matcherna, men en jäkla blick för spelet, det har han minsann.


Måste säga att jag verkligen gillar Bengt Perssons krönikor i AB och GD, även han, precis som Brendl, kan sin sak. Alltid intressant läsning, men blev lite fundersam sist! Han skriver att det var en skrällseger. Personligen tycker jag att skrällseger speglar för mycket var i tabellen man ligger. I hockey kan det svänga hursomhelst, och hade Brynäs haft plats 4 tror jag knappast att uttrycket varit "skräll". Med andra ord, det är samma lag som vann mot Modo som nästjumbo som om laget hade varit just 4:e placerade. Jag skulle inte kalla det skräll, snarare genombrott, början på förhoppningsvis något bra, för man kan inte alltid kolla på papperet och tabellen.

Håller med dig till fullo angående målvaktsfrågan Bengt.

Sperrle är grym - ibland. När han väl är på rätt humör är han en riktig duktig målvakt, men jag saknar stabiliteten, en mycket högre lägstanivå behövs, något som är så otroligt viktigt hos ett elitserielag. Så, absolut, gör Korhonen till förstamålvakt, då kommer han känna trygghet och förmodligen prestera ännu bättre, och få en högre lägstanivå!


Nog pratat om hockey, för det har ju spelats bandy idag också!

Om jag ska utgå från matchen förstår jag faktiskt ingenting hur Västerås kan vara favorittippade. SAIK spelade ut VSK stundtals, försvarsspelet var lysande nästan hela matchen, och målvakten i Othéns frånvaro var näst intill utmärkt, målen var absolut inget att snacka om, men det fanns något tillfälle då han såg lite stressad ut och det blev ett slarvigt utkast rakt i Västeråsgapet, men det är ingen fara en kväll på Jernvallen som igår, speciellt inte när vi har Patrik Nilsson. Det ser faktiskt lovande ut, men serien är lång, något som nattens sömn inte ser ut att bli. Det är bara att hålla tummarna.

En bra match med bra spel, men det var faktiskt varken segern eller Nilssons sexa som jag värderar högst, det är faktiskt situationen som uppstod efter att Muhrén spelat fram Nilsson till 7-3-målet tror jag det var, den glädjen som då bröt ut i en riktig "så-jävla-skönt-där-satt-den"-kram mellan just de två pekade snarare på att de var bästa vänner än att de skulle ogilla varandra. Så jäkla skönt.


Grattis Ida. Du fyller år idag, 18 år.

Jag och Plix har varit ett jäkla team i köket idag, fixat en tårta åt Ida, som hon fick lite i förskott, den var god, och hon blev glad. Jag fick även låna en marsvinsbur, fattas bara ett marsvin, sågspån, hö, mat och en vattenflaska. Det är skoj med djur.

Jag har även köpt nya skor idag. Skönt.


Jag undrar när jag börjar imorgon, vi har en liten förändring på schemat, det löser sig säkert.


Mors


Dagens låt: Lars Winnerbäck - Min helande tröst

Dagens plus: Saikseger
Dagens minus: Jag har varit ganska trött

Helgens citat: "Han kanske var dövad.. Hehe." Plix försökte uttrycka ordet "bedövad".


En hockeymatch och en fotbollsmatch...

Modo - Brynäs 15:00

Mycket talar så klart för en enkel Modo-vinst. Det är bara att hoppas, och det gör jag. Dackell, du får gärna vakna och visa varför du inofficiellt sades vara bland de bästa brynäsarna förra säsongen. Påminn mig gärna ikväll. Brendl börjar jag tycka bättre om, är kanske ensam om det, visst han är en målskytt som helst inte tar så många extra skär, men han har en otrolig blick för spelet också, och han har många assistpoäng. Så länge laget gör mål är jag nöjd, det är inte jätteviktigt att den tänkta målskytten gör målen, eftersom han är delaktig i målskörden ändå.

Hjärnans tips: Modo-BIF 4-1
Hjärtats tips: Modo-BIF 1-2


Spanien - Sverige 21:00

Inte lätt. Spanien är bättre på papperet, men det är ju det som spelar matchen som tur är. Zlatan säger att så länge laget gör mål spelar det ingen roll vem det är, ödmjukt och bra sagt, och visst är det så, men en anfallare som Zlatan som har producerat mål efter mål i klubblaget borde kunna producera även i blågult. Hoppas!

Hjärnans tips: Spanien-Sverige 1-1
Hjärtats tips: Spanien-Sverige 1-2 (Allbäck gör två)


Igår åkte äntligen Mattias ur idol. Tråkigt ändå när han gjorde bland sina bästa framträdande och Andreas faktiskt var sämre, men det är ju en tävling.

Oj vad roligt att min gode vän Marcus Tamminen skaffat blogg. Lökigt som fan måste jag säga.  http://loekfan.blogg.se

Ikväll får jag besök av Malin och Emma, det kan man all säkerhet inte bli tråkigt. Nej nu funderar jag på att åka och köpa ett marsvin.

(uppdatering senare)

Mors


Dagens låt: Johnny Logan - Hold me now


Hur ska du klippa dig?

"Med sax?".

Sjukt bra humor jag, tacka alvedon för att man håller sig frisk.


Igår klippte jag mig och färgade håret och gjorde lite slingor. Jag är nöjd. Jag å Plix var hem till Ida, det var förövrigt där jag färgade håret. Ida har en mycket gullig mamma, kanske inte så teknisk när det gäller att trycka på play-knappen på youtube, men vad gör det när man är gullig? Vi spelade sällskapsspel, Plix vann i legospelet och jag vann barnyatzyn, Ida fick nöja sig med en fin tredje plats, sen att vi bara var tre spelare är en annan sak.


Idag, är det ingen annan än Mickes dag. Grattis på 18-årsdagen bubben. Grattis även till Emelie som fick sitt körkort igår, härligt. Idag har jag inte gjort mycket i skolan, snackat lite om kommunismen i Kina annars var det mest papperssigning. Blä. Höll på köra ner i diket när jag åkte hem också, det var väldigt nära. Läskig feeling.



Om ni tänker er ett landskap med gröna slätter och en ljummen solnedgång, vinden susar i dom blommiga träden och den lilla forsen som ljuder och på så vis samspelar med syrsornas och fåglarnas sång, och där i mitten har vi en slätt med massa blåbär. Blåbären är mycket goda och omtyckta. Men det finns en ensam buske, där det växer några få jordgubbar, lika speciell som jordgubbarna är, är också dom närmaste vännerna man har. Malin, du är en av dem som klär i rött.

Aningen djupt, men blåbär och jordgubbar är faktiskt sjukt gott, så länge dom inte är besprutade och man blir... ja just det, sjuk! Haha, nu var jag rolig igen, men det bjuder jag på.


Vad händer idag då? Självklart (inte) ska jag plugga. Det behövs, men tiden utvisar om det blir något. Jag känner mig ganska slapp idag, ungefär som vanligt då med andra ord. Som sagt, tiden utvisar vad som händer.

Mors!

Dagens citat: " I am is inside ..."  HAHA.

Dagens låt: Mr Big - Wild World

Dagens plus: Att jag fick äran att bjuda Micke på kaffe när han fyller år
Dagens minus: Ingen aning, en glad dag idag!

Att röjja en...

flagga! Eller bättre upp; massor av flaggor.

Vad snackar jag om nu då, yrar som vanligt kanske ni tror. Njae, kanske. Jag sitter och spelar röjjflaggor med Plix på msn, vi är ungefär på match 35 nu. Det är jämt som fan. Just i skrivande stund har jag precis plockat min 16:e flagga och har då ett litet försprång på två flaggor. Först till 26 vinner.

Utmana mig gärna på msn!


Som sagt har mobildisplayen pajjat sönder, sjukt tråkigt då min ekonomi inte direkt tillåter hockeybiljetter, skoinköp och FYRA HUNDRA KRONOR för en jävla plastbit som sitter på mobilen. Fan vad tråkigt.

400 kr kan man annars bland annat spendera på följande sätt:

Två stockar snus från Ålandsbåten
Ungefär 3/4 tank till Saaben
Gå på bio fyra gånger
Gå på hockey 2-3 gånger, beroende på var man sitter
Köpa 4 drinkar på krogen
Köpa 8 st kebab med ris


Idag har jag då inte gjort mycket förutom en tripp till Gävle för att kika upp det där med mobilen. Imorgon är det nationellt prov svenska b. Från 9-14, så det finns ju tid. På den tiden skulle jag säkert hinna med att publicera 58 nya blogginlägg, dock kanske inte alltför intressanta.


Måste även berömma farsans första tacoköttfärspaj, ja hans första paj någonsin faktiskt. Den var skitgod faktiskt. Bra jobbat. Imorgon blir det klippning av mitt alltför långa hår också, äntligen.

Måste även skriva något om Karin. Hmm, ja, hon kan va lite elak och hemsk ibland, men också väldigt snäll, iallafall när hon sover. Till detta inlägg ska det även tilläggas att hennes hundar lyssnar bättre på mig än vad dom gör på henne.

Nej snart kanske man ska läsa på lite inför svenskan imorgon, inte för att jag är så sugen, men det blir iallafall lite.  Och röjjflaggmatchen då? Jo, den vann jag med 26-20.

Mors


Dagens låt: Tracy Chapman - I'm ready

Dagens plus: Det goda skratt man fick i helgen, som man fortfarande kan le åt
Dagens minus: 400 kr åt helvete.

Fattiga Riddare en...

sen söndagseftermiddag med diverse kamrater. Inte illa, tyvärr, för det är sjukt gott, orkade jag inte alla jag tagit åt mig, men så kan det gå ibland.

Jag, kvällens värd Mr. Selgeryd Jr, den kinesiske baronen Samme, geeken (som han själv uttryckte det) Rossa och Sylt-Anton kikade på en serie som heter Entourage (stavning?), det är en bra serie, ja faktiskt. Ari är lätt skönast, och tänk er då fattiga riddare till det. Nämnvärt är Selgeryd Jr's bok "pengar att inkasera", han skrev upp notan på brödet, 20:90, dock var han noga med att avrunda uppåt. En krona är ju början på en miljon, eller vad är det man brukar säga...


Igår var det diverse konsumtion av alkoholhaltiga drycker. Jag, Thompa och Plix var bjudna hem till Kajsa, en ung dam som ny även hon får handla snus. Grattis till myndighetsdagen. Det var en trevlig förfest, men FAN vad sur jag blev när jag såg att min mobildisplay hade spruckit. Fan. Efter det blev det en kortare promenad till Centro och väl där inne träffade jag en hel hög med bekanta ansikten, roligt.

Inne på Marquee var det faktiskt skitroligt, längesen det var så trevligt måste jag säga. Imorgon ska jag sitta bredvid Emelie och Isabelle i skolan, haha, jag vet inte om det var seriöst, men det lät sjukt skoj, haha.


Dagens låt: Alice Cooper - Poison

Dagens plus: En trevlig kväll med pojkarna
Dagens minus: Den jävla engelskaboken

Bandy, jämdställdhet och helg

Så ser kombinationen ut som vandrar runt i min skalle för tillfället.

Bandy! Riktigt roligt att det kommer igång, och jag hoppas att Studenternas i Uppsalas ska intas av svartvit-klädda supportrar en lördag i april. Sen skulle det ju inte vara fel om Stålmännen får sluta som segrare heller. Dock är det långt dit, men serien börjar idag borta mot Broberg idag, och det ska väl inte för alla bandybollar i Sverige sluta med hemmaseger? Inte ens hemmapoäng, nej SAIK vinner idag, relativt enkelt också skulle jag tro. Härligt.


Såg på Nyheterna igår runt 22:00, den nya jämo (jämställdhetsombudsmannen) får en lön som i förhållande till den förra jämos lön minskar med 20%.

Vad kan man då säga om detta? Tycker det är jäkligt pinsamt att just jämställdhetsinvolverade människor inte får lika lön för lika arbete, det är ju ganska grundläggande, oavsett kön... Det ska även tilläggas att nya jämo är en kvinna. En annan sak jag funderar lite över är yrkesartikeln; jämställdhetsombudsmannen. Mannen ja, inte konstigt att det blir olika lön när ett yrke som kan utföras av en person oavsett kön heter xxxx-mannen. Knepigt. Men det är ju lika inom många andra sektorer också. Ett exempel är brandman, kanske skulle låta lite konstigt med brandkvinna, men det finns ju även kvinnliga brandmän även om är mansdominerat.

Pinsamt ja! Frågan är vad som är mest pinsamt bara... Löneskillnaden mellan könen i det här fallet, eller att göra ett sådant stort reportage om en kvinna som nu "bara" tjänar ca 60 000 kronor... Dubbelmoralens Sverige.


Idag har jag haft samhällskunskapsprov, det gick skitdåligt, och på tal om skit, så skiter jag faktiskt i det. Skönt att det är ur världen. Efter det har jag och mina gruppkamrater jobbat ganska duktigt på projektarbetet. Vi har tidigare beslutat vad vi ska göra utifrån vårat projektarbetes budskap: "Sprida budskapet om Berlinresan vidare". Följande ska vi ha utfört:

-Berlinkväll, den största uppgiften (klar)
-Dagbok från resan (klar)
-Fotoutställning (ej påbörjad)
-Prata med några skolklasser på grundskolan (ej påbörjad)

Nu är det dock ur mina tankar, för nu är det helg. Mycket skönt... Ikväll blir det Idol, hoppas Amanda väljer iallafall en lite bättre låt denna gång, du är grym.

Snön faller för fullt ute, tur att det finns tak, och vi kan även ta(c)ka Göranssonska stiftelserna för det nästa år också...

Mors

Dagens citat: "Jag ska ta det lugnt i helgen och vara nykter. Det ska jag fira... med öl" Simon Nilsen

Dagens låt: Tracy Chapman & Luciano Pavarotti - Baby, can I hold you tonight

Dagens plus: Helgen är här
Dagens minus: Vädret

Gefleortens

Mjölkchocklad. Gott faktiskt...

Befinner mig i Gävle just nu, imorgon är det bollspel igen, ska bli riktigt roligt. Ska även testa studentmössa, 9:00 tror jag det var...

Lovet har varit jäkligt skönt, lite party, lite dator och massa vänner. Sen är det ju inte dumt att kunna sova lite längre också. Var ut i lördags, det var helt okey, kunde varit roligare, men man får göra det bästa av situtionen helt enkelt.

Skolan har börjat igen, det positiva är nog att dygnsrytmen blir mer stabil och korrekt, sen är det ju inte så mycket mer som är jätteroligt - men vad gör det, bara och köra det... Fick även tillbaks en filosofiuppgift, G+/VG, svinnöjd, haha.

Imorgon tror jag att jag ska gå på bio med min mor, kommer inte ihåg vad filmen heter, men Persbrandt och den gamla Bond-bruden Scoroupo (var det rätt stavat?) är med iallafall. Kan bli intressant, hoppas jag.

Brynäs då? Ny "ett-femma" mot ett mycket hemmastarkt HV71, landslagsuppehållet är välkommet. På tal om landslaget, tyvärr har den största förmodligen gjort sina sista skär, jag hoppas verkligen inte det, men det ser väl inte så ljust direkt, jag talar givetvis om Peter 'Foppa' Forsberg. Trist.

Brynäs igen då, landslagsuppehåll som sagt - och nu jäklar i mig är det dags att det händer lite. Sundlöf för sjutton gubbar kan du ringa Wikegård eller Fleming? Jag lovar dig, jag städar 1/4 av alla toaletter en gång i veckan i en månad om du gör det, och det svär jag på. Absolut inget ont om Östblom/Thelin, men om jag inte minns fel uttalade sig organisationen bakom Gävles stolthet ungefär så här: "Vi ska vara top 4". Hade dem sagt "bott 4", visst, jag skulle inte klaga, men nu är det faktiskt så att kvalserien eller missat slutspel accepteras inte. Med den satsning som gjorts dom senaste åren; ny arena och en rekordstor trupp. Jag tror helt klart att laget kan leverera, men någon med "kött på benen" måste in och leda laget vidare, försöka spinna vidare på Boorkens grundbebyggelse. Nu vill jag hemskt gärna se att det händer något. Ja, och jag vet, jag är kräsen.

En bra film skulle inte vara fel, lämna gärna ett förslag. Nu ska jag njuta av min mjölkchocklad...

Dagens låt: Marie Fredriksson - Ännu doftar kärlek

Dagens plus: Vinterdäck är fixade, wiho!
Dagens minus: Diverse


RSS 2.0