Vilket aventyr...

Igar kom jag till Airlie Beach efter att jag akt nattbuss fran Hervey Bay i 13-14 timmar. Sa nu har jag kommit ikapp dom andra efter min helt otroligt fantastiska tur pa Fraser Island.


Fraser Island ar varldens storsta sand-o. Jag och 9 frammande manniskor akte i en stor jeep pa "vagarna" pa on. Vagarna bestod endast av sand, sand och ater sand.

Utsikten var helt fantastisk. Allt var sa jakla fint... Jag har aldrig sett en mer stjarnklar himmel, jag har aldrig sett en coolare soluppgang (trots en del moln) och jag har aldrig sett sa fantastiska vyer. Maktigt.

Forutom allt det coola har jag aven sett en riktigt stor spindel (som min hand ungefar) nar jag skulle ga pa toa, och (jag aldrig pa toa vill jag lova) jag tror aldrig jag varit sa radd, sag en orm slingra pa sand-vagen, sett flera varaaner och odlor.

Riktigt cool campingtur vill jag lova.



Innan jag slanger upp bilderna tankte jag bara gratulera mitt alskade Brynas till alla segrar. Fortsatt sa. Tankte ocksa saga att imorgon onsdag drar vi fyra pa segling i tre dagar (Whitsunday) och sen aker vi upp mot Cairns.

Bilder:


        

       

       

       



Nu ar vi som sagt i Airlie Beach. Lite bilder dar i fran ocksa:

Airlie Beach fran ovan.



       





Nu kommer det droja nagra dagar igen innan ni kan lasa nagot. Onska mig en trevlig segling!



Mors

Fraser Island!

Nu borjar det handa saker. Verkligen. Den kommande veckan kommer troligtvis vara den basta i mitt liv.


Det ar planerat sedan lange att jag, Brumpa, Selge och Samme ska gora Whitsunday tillsammans. Den kommer vi gora den forsta oktober. Det finns aven en bild i ett tidigare inlagg pa en strand, det ar alltsa Whitsunday (segling, snorkling osv).

Men nu ska jag aven gora Fraser Island, och det ska jag gora nu pa fredag den 26:e. Pa detta aventyr, som jag bokade for 5 minuter sedan, kommer jag och gruppen jag ar med i att aka runt i stora jeepar pa varldens storsta sandstrander. Det ska vara helt fantastiskt har jag hort av exakt alla jag pratat med.

Sa den storsta skillnaden mellan Fraser och Whitsunday ar segling mot jeepturen.

Sa detta blir mitt sista inlagg pa 5-6 dagar. Sen aterkommer jag med massa bilder, massa harliga skriverier (haha coolt ord) om vad jag varit med om.


Jag ar forvantansfull.



Mors

Peter Pan

heter stallet vi ar pa nu, jag och Brumpa, det ar ett Internetcafe, men dom saljer inget kaffe. Lite daligt. Tankte bara slanga upp lite kort!

Forresten, nu kommer aven bildbeviset pa att resebyran saljer en resa till rymden, som jag skrev om tidigare.

          
goon    coolt hehe   tihiehe

sam-lux      agdag


team koala




Sheet

ocksa...


Nu var jag lite vitsig... Samme tycker det iallfall. Justja, pa tal om sheets vilket ar det engelska ordet for lakan, haha, sa har jag nu borjat jobba pa hostellet vi bor pa, och jag byter lakan och pillow cases, tvattar dom och hanger upp dom, torkar golvet inne i koket och sopar lite...

Kan ni tanka er att gora detta 9 pa morgonen bakis? Det var drygt......


Jag far ingen lon, men gratis boende, gratis mat tva dagar i veckan och lite annat smatt och gott! Sa det ar bra.


Igar kakade jag hamburgare med strips har pa hostellet. Jag fick en matbiljett har eftersom jag bestallde Whitsunday har pa hostellet (plus nagra gratisnatter) sa igar utnyttjade jag den. Hamburgaren var inte av storlek liten inte!

Hamburgaren var hemmagjord och foljande saker var pa: sallad, stekt lok, annanas, rivna morotter, rodbetor (??!), ost, bacon, bbq-sas, agg, det var sakert nat mer ocksa, men det ar vad jag kommer ihag. Jag var tvungen att ata hamburgaren med bestik, helt omojligt att halla i den. Hur som helst, det var asgott!


Forresten, har om dagen var jag, Samme och Phillipp (tysk snubbe, som ar asrolig och riktigt snall) pa bio. Filmen med namnet Step Brothers var riktigt, riktigt rolig... Haha! Sevard till 100%.


Jag kom pa just nu att det var ett tag sen jag skrev... Hur som helst, Noosa borjar lida mot sitt slut, vilket ar trakigt pa ett satt for man har lart kanna sa mycket nya skona manniskor, och staden ar fantastisk, kan ni da gissa hur mycket jag alskar stranden?

Sa om nagra dagar drar vi uppot mot Cairns, men forst ska vi gora Whitsunday-seglingen. Da ska vi snorka i stora barriarrevet, segla, bo i bungalos, festa pa kanske en av varldens finaste strander...

lovely....


















Jag kan ju saga att jag inte ar ett dugg avundsjuk pa hostrusket hemma i kalla Sverige! Nu ska vi till stranden!


Mors

Och helt plotsligt sa satt den dar

,uppe i tradet.


Dom senaste dagarna har det blivit mycket beachvolleyboll och goon, och sjalvklart stranden! Gardagen var lika; jag, Selge och Brumpa var pa vag till stranden i nationalparken nar vi borjar kanna att det luktar rok. Mycket rok. Vi fortsatter ga, och till slut ser vi att det brunnit ganska rejalt precis vid sidan om dar man gar.

Det star tva personer och sager att ingen far passera, sa med andra ord kunde vi inte ga till stranden... Men som plaster pa saren hor vi nagra personer med entusiastisk stamma saga: "kolla dar uppe i tradet!", och sjalvklart kollar aven vi. Och helt plotsligt satt den dar, uppe i tradet. En koala.


Det var riktigt bra plaster pa saren det!


                        brand   koala


Efter motet med koalan gick vi till main beach, jag och Brumpa badade. Dom andra lokade pa stranden!


Vi har fatt lite nya roomiesar igen, forst tva tjejer som var packade redan klockan 6... Inte undra pa att dom lag och sov klockan 11 sen.. Hmm. Sen drog dom och en snubbe flyttade in, han var fiskare. Han berattade om 10 olika fiskar tror jag det var, men inte bara namnen, utan aven langd, bredd, omkrets, var ogonen satt och om dom var latt att fanga och so vidare...... Jag lyckades rakna ut att han gillar att bade fanga och ata fisk...


Men nu nar jag vaknade i morse var han borta. Sa nu ar jag och Selge utan roomiesar igen. Men det kommer nya, be sure. Kanske kommit nagon redan nu, vem vet.

Jag vaknar valdigt tidigt har maste jag saga. Det senaste jag vaknat ar klockan 10, vanliga fall ar det halv 9 eller 9. Det ar riktigt skont. Hinner med sa mycket!


Har kommer en bild fran Selges kamera, som han tog i Sydney nar vi var dar och vantade pa planet till Brisbane.

ops

Haha, forst var jag sa less for att toalettringen var sa javla liten... "Ska det verkligen vara sa har??!?!?!" Sa jag till Selge och surade nar jag hade gjort mina behov... Haha, det var da vi sag att jag hade anvant barntoaletten. Haha hur fan skulle man forsta att forsta baset var en barntoa, dom andra som var bredvid var "vanliga" toaletter. Lagg marke till den roda och bla skylten. Tabbe!


Mors

En kartong med munkar

ar inte dumt.


Det kopte jag har om dagen pa en munk-affar. Innan dom stanger sa saljer dom munkar billigt. En kartong kostar typ 40 kr, och det ar massa (!) munkar i olika former och smaker i den. Det var latt vart det.


Alla (utom jag och Selge) har flyttat ut fran rummet nu, men det kom tva nya idag, en av dom ar hollandare och dryg... Den andra har jag inte pratat med sa mycket.


Imorgon ska jag pa svart-jobb intervju haha. Ska traffa ett par som vill ha hjalp med malning, sa om det gar bra far jag borja jobba pa mandag nasta vecka. Ungefar 5-6 timmar om dagen. Tjanar 10 dollar timmen, ungefar 70 kr timmen det... Och eftersom jag slipper skatta ar det ju helt ok!

Runt den 23 drar vi uppot mot Cairns... Da blir det aven Whitsunday! Sen aker vi nerat mot Sydney. Men just nu chillar vi i Noosa sa lange... Och det ar great.


Igar lag vi pa stranden i nagra timmar... Det var mycket skont, Anton och Samme somnade... Jag och Selge kickade lite boll.... Badade gjorde vi ocksa so klart.

Har aven kort bil for forsta gangen, pa "fel" sida eftersom det ar vanstertrafik har, men det gick bra. Jag var lite nervos bara.


Det skulle egentligen komma lite roliga bilder till det har inlagget, men det blev na strul nar Brumpis skulle lagga upp korten so vi avaktar med dom...


Nu ska jag kaka kyckling!



Mors

Nya roomies....

Jag och Selge har bott sjalva i varat rum ganska lange, men har om dagen dok det upp en tysk. Han sager inte mycket alls. Kanske beror pa att han inte forstar svenska? Klurig not att knacka det dar...


Men igar do sprakade det till. Ja jaklar i mig. Forst kom en engelsman, riktig trevlig. Ska aven namnas att han tvattade mina klader. Tackar... Jag gillar att smaka pa lite tur ibland jag ockso...


Sen gick det fem minuter... Do kom det en amerikan, han ar ganska cool och allmanbildad (not).


Sen gick det tio minuter till, sen kom det tva asiater.. Det enda som sagt ar: "Hi". Och det var efter jag formulerat en halsnings-fras for fjarde gangen for dom... Men dom ar lite coola dom med, ligger med ett varsitt gameboy i sina sangar och ar knapptysta.


Sen snackade jag och Selge med engelsmannen och amerikanen... Och man vet ju att amerikaner inte ar sa kunniga. Sa jag var ju tvungen att fraga lite....

Jag: "Vet du vad huvudstaden i Sverige heter?"
Amerikanen: "Hmm... Det ar ju svart, det ar ju Europa... Men visst borjar det med Ur.. right?"

Sen hade han ingen aning om att Abba var fran Sverige heller. Roxette hade han aldrig hort talas om....


Nar jag suckade som djupast for mig sjalv berattade engelsmannen foljande:

"Forut nar jag traffade en amerikan sa berattade jag for honom att jag bodde i England. Da hade amerikanen sagt: jaa, England.. Det ligger brevid Ryssland va? Ar det mycket sno nu?"


Forresten igar hande en ganska cool sak. Jag, Selge och Brumpa var inne pa en resebyra for att kolla upp flygbiljetter fran Sydney till Brisbane innan vi ska hem till kalla Sverige... Sa den trevliga kvinnan som hjalpte oss visade lite saker medan hon ringde Malaysian Airlines... Hahaha. Helt plotsligt visar hon en lapp som erbjod en resa till rymden (jag har bildbevis, lagger ut imorgon) for 45 000 australienska dollar. Coolt. Vi var sugna ett tag... Men vi avaktar lite tror jag...


Nu ar jag jattehungrig.


Mors

Noosa Nationalpark

I forrgar drack vi vin och kakade korv som vanligt, sa behover kanske inte ta upp sa mycket om det... Igar var vi daremot till ett av dom finaste stallena jag varit pa i mitt liv (an sa lange), och det stallet ar Noosa Nationalpark.

Vi gick langs med kusten i parken pa en tra-ramp och utsikten var fantastisk. Vi gick ungefar en kvart, sen gick vi ner for en slutning och kom till en fin strand, dar badade vi och solade och spelade fotboll pa stranden. Jag tror jag log konstant i tre timmar igar. For jaklar vad man njuter av livet...


tatat      heheh      helt ok

hej stranden      jag och anton njuter lite..      hehehehehe

stranden...      trixx      boll


Som ni ser sa har vi det inte allt for daligt faktiskt... Haha. Vi drar nog till stranden idag ocksa! Just nu ar Selge lite irriterad... Han har glomt losenordet pa bloggen han gjorde igar sa han var tvungen att gora en ny. Tror den heter clementiner.blogg.se! Hehe. 


Nu ska jag lasa lite sportbladet och sen ga hemat och koka spaghetti...


Mors




 


Vin, film, korv

och en harlig jakla sol.


Igar drack vi vin som vanligt, borjar redan bli lite less pa det haha. Korven ar dock god fortfarande...

Mitt forsta mote med min stora skrack intraffade for en timme sedan... En spindel. Dock en extremt liten spindel som jag inte var radd for.... Men hur tror ni det kandes nar Selge skrek sa har:

"Luxan!! Du vet att det ar en spindel under din sang va?"

Jag lovar att Usain Bolt ar langsam jamfort min reaktion som gjorde att jag var ur sangen pa 0,0003 sekunder. Som tur ar, var spindeln liten. Just det, var, vi skickade den till himmlen i raketfart!!


Lite bilder!

#1 filmmys... (sallskapsresan)
#2 brumpa visar
#3 acklig kuse som satt pa vaggen utanfor rummet varat!

#4 varat hostell (framsidan)

#5 en lten vy utanfor hostellet

#6 anton gor rent i koket. (han ar jatteradd om skylten)

#7 samme vill vara pool-kille. sa han fick val det da...
#8 jag inspekterar antons mun-rorelser nar han tuggar..


mhmhmm   hejeh   saffas


asasf     

  




Selges nya blogg: http://fredselgeryd.blogg.se
Kolla aven http://samuell.blogg.se och http://brumpis.blogg.se


Australiensk korv

maste nog vara varldens godaste korv. Det ar typ nagon slags kottkorv med vitlok och orter. Sa javla god, plus att man blir sjukt matt pa dom. Och sa ar dom billiga.

Idag har jag handlat tva paket korv, tva paket brod, ett paket smor, spaghetti, en ost, ett paket kakor. Det blev ungefar 100 kronor. Lagomt det!

Sa snart ska jag hem och gora mig frukost; tva korvar, ett agg, nagra mackor och juice. Gott det.


Igar regnade det lite (men det har vant nu idag) sa vi lokade och drack vin, sen gick vi till hostellets bar, dar det finns en dollars ol. Det ar kanske 3 dl i ett sant glas, sa ungefar 3 dollar for en liter ol vilket ar mindre an 20 kr hemma. Det tycker jag ar bra priser. En forpackning vin pa 4 liter kostar 8 dollar, mycket bra det ocksa. Goon!


Har tyvarr inga bilder den har gangen, tankte knappa pa korvarna till nasta inlagg dock haha. Kan ju saga att australiensarna ar sa artiga, trevliga och hjalpsamma sa man skams som svensk. Man kanner sig hemma.


Nu har vi bokat utflykten till Whitsunday! Googla det och kika bilderna...   


Mitt australienska mobilnr: +61 416 098 044. Ring garna!!


Mors

Noosa

Hejsan, nu ar vi i Noosa sedan igar, det ar en ganska liten stad, och sa ar den kullig, valdigt kullig.


Igar morgon kom vi hit efter att jag och Selge varit pa Transit Center och Hungry Jack's (deras burger king typ..) hela natten lang. Vi laste tidningarna, lyssnade musik och spelade kort... Kortspelet vann jag utan storre anstrangning. Det hela borjade bli lite segt, helt plotsligt kom det ett gang australienare in som var hungriga... minst sagt hunriga.

       selge    hehe    hehehhh

Vi akte en buss for sammanlagt 45 dollar, det skulle kostat mer om det inte vore for Mate Rate, bra med billigare... Ja till slut kom vi fram och Selge, som varit har forut sa och pekade "dar ar hostellet", "skont" hann jag tanka i 0,435 sekunder, sen markte jag att bussen akte ner for en lang backe. Dar nere lag alltsa busstationen, och javlar i mig vad jobbigt det var att ga upp for den dar backen for att komma till hostellet sen... Jag tyckte vi skulle ta en taxi haha.


Nar vi kom fram vackte vi Samuel och Anton, roligt roligt att se er igen. Tror Samme hann lura mig tre ganger forsta kvarten vi var dar... Om spindlar, mer spindlar och massa annat haha.

Efter det lokade vi lite, checkade in i ett rum och gjorde oss lite hemmastadda sa att saga. Sen gick vi och handlade mat... Och det visade sig att Brumpa kunde varenda vara i hela affaren... Han har koll den pojken.

ehjt  sangen

Nu ska vi ga och fixa lite saker... Telenr till mig och biljetter till Whitsunday tror jag... Sen blir det stranden. Och mamma, du hade ratt, jag behovde en ficklampa... Det gick inte sa bra att lasa tidning nar vara tyska rumskompisar skulle sova typ klockan 8.....


Mors

Australien.

Hej.


Nu ar vi framme, resan har gatt bra trots att den va sjukt seg. Nu ar klockan 20 over elva har pa kvallen. Jag och Selge ska "overnatta" pa Transit Center, dar alla bussar gar. Voran buss till Noosa gar har i fran 5 pa morgonen lokal tid.


Nu tar snart pengarna slut pa den har sega datorn, hoppas det ar bra med alla hemma, det ar bra har!


Aterkommer med Aus mobilnr.



Mors

RSS 2.0