Kära läsare

ni ska ej behöva vänta mer.


Det är fredag, en utmärkt dag att skynda på uppgiften med att få "dålig-kondis-på-två-veckor". Denna dag är perfekt att förtära en (eller, helst flera) kalla öl eller dyl.

Hur går det för er läsare med att få dålig kondis? Kontakta mig gärna i cafeterian på skolan (efter lovet givetvis), jag befinner mig oftast på "chockladbolls-avdelningen".


Jag undrar en sak. Hur i hela potatislandets morotsbitar kan en slang gjord av GUMMI som är cirka 40-50 cm lång (inte speciellt bred) kosta 233 kr? Den som kan ge den logiska förklaringen till det vinner just en chockladboll i cafeterian efter lovet.

Hursomhelst behövs den slangen för att bilen ska vara funktionsduglig.


Siffran 7 betyder knappast tur för Brynäs del. S J U sekunder kvar då kvitterar Mora. Välförtjänt förvisso, men ändå surt eftersom Månsson missade öppet mål. Det sägs att Månsson byter klubb till nästa år, han har ju varit dålig sedan Bäckis drog så mig kvittar det. Jag tror Månsson byter klubb, hade han inte ett annat lag på G då hade han missat igår.


Pizza igår. Med Löken. King. Det var sjukt gott. Haha. Farsan skulle hämta mig, han ringer när han är i Björksätra (OBS, jag käkade på Jensas) och säger: "Gå ut nu!". De tyckte han ja. Haha.


Påsklovet börjar närma sig sitt slut. Det har varit lökigt. Jag vill passa på att nämna uttrycket "lycka till" till Malin, eftersom hon ska till Skottland i tre veckor.


Nu ringde Thompa, det skall smidas div. förtäringsplaner för kvällen. Haha.


Mors


Dagens låt: Ron Pope - A drop in the ocean

Dagens Plix-citat: "Hur kan ett spel vara roligt, egentligen?"  Div. teologiska, ontologiska och filosofiska tankar. Snart börjar Plix säkert tänka: "Varför finns jag?" "Vad är meningen med mitt liv?"

Dagens Plix-citat 2: "Om inte vi döpt just runda grejer till boll, då kanske en boll hade varit en fyrkantig grej." Kommentar överflödig.

"Få-dålig-kondis-på-två-veckor-bloggen"

Välkommen till en ny (och oootroligt seriös) inriktning på min blogg. Som rubriken lyder förstår ju alla vad det handlar om.

Så hur gör man då för att få dålig kondis?


Det finns några viktiga grundregler:

  • Rör dig extremt lite
  • Löka så ofta det går med eller utan vänner
  • Undvik att svettas ( det tyder på överansträning)
  • Drick massa läsk och ät mängder med onyttig mat
  • Drick massor med alkohol (det är strängt förbjudet att INTE få skjuts ner på stan/ till festen)

Okej då är vi igång. Följ detta schema strängt i två veckor, garanterat resultat. Nu borde jag lägga in ett "fniss" och ett "tihih" eller något i den stilen... "Fniss idag ska jag få dålig kondis tihi".


Det känns skönt att jag nu skapat lite balans i denna blogg-image-värld. Haha. Den otroligt seriösa inriktningen är nu klar för detta inlägg.


Igår fick jag äntligen tillbaks min kära Saab, och då fanns det inget lämpligare än att utnyttja det genom att färdas från ett ställe till ett annat, nämligen A Gustafsson. Där jag blev bjuden på sockerkaka av just lägenhetsinnehavaren, och Albin. Det var gött. Det tror jag Albin tyckte om snusen också? Haha. Sen gick det inte lång stund innan jag blev bjuden på käk också, givetvis var Creme Bonjour med i leken och resultatet blev; Wok med kyckling med en touch (oj vilket ord, touch... Modeordsbloggen ni vet) av vitlök.

Sen blev det div. lök och dyl. hemma... Ända tills jag och Plix bestämde oss för att hälsa på Natta som hade besök av Nina. Goda popcorn första svängen eller hur? Haha.


Ikväll blir det nog lite party tror jag... Är ju trots allt löning! Men vafan, min lön tog ju slut igår? Haha.

Inläggets Plix-citat (ungefär): "Filmen som Eminem var med i heter 9 mile va?"

Dagens låt: Björn Afzelius - Tusen Bitar


Hahah

Igår var det påskförtäringar hos morsan i Gävle tillsammans med mormor och morfar, kusin och pojkvän, mostern och man.

Tänkte citera något som iallafall jag tyckte var roligt:

Jag: morsan hur gick det för Leksand igår då?
Morsan (Leksandsfan): Åt helvete... Hur gick det för Brynäs?
Jag: Åt helvete bra!
Mormor: Blev det oavgjort?

Hahaha.


Var tvungen att åka i ca 70-80 km/h på motorvägen hem efter påskförtäringarna. Hallå, ska det inte bli vår nu? Blev iallafall en trevlig kväll, först hos Carl och sen på Centro. Sen fick det räcka...

Nu är det lan! Jag, Plix, Norrback och Jonas!


Brynäs ligger nu i toppen av kvalserien efter 6-1 hemma mot Rögle. Slappna inte av i denna medvind nu bara.



Mors



Dagens låt: Ziggy Marley - Love Is My Religion (Acoustic)




Jag är kändis redan?

 image17

GLAD ÄGG!

Påsken är en religiös högtid om jag inte lärt mig helt fel på religionen. Jag undrar hur många det är som firar påsken på grund av det religiösa? Inte jag iallafall... Jag tycker ägg är gott så därför får det helt enkelt bli Glad Ägg!

Även icke ätbara ägg med ett förhoppningsvis gott innehåll stärker just min åsikt om att Glad Ägg känns rätt. Haha.

Julen borde inte uttryckas "God Jul", det borde egentligen vara "God Julklapp". Det är stort att få störst påskägg och dyrast julklapp, nå personliga band och umgängen värderas absolut inte.

Jag menar, vem vill umgås med en som inte följer en tränings-blogg och snackar om sin träning/hälsa/kost 24/7?

Så tänk på det efter påsklovet att berätta för alla hur mycket godis man fått, dra gärna historien om julklapparna igen utifall någon glömt.


Jag hoppas folk förstår mitt resonemang!


Tack för igår Anne, och jag vet, även om du inte vill erkänna det, så tycker du min och Plix present var bäst.
Hon fick:

- Ett blått skohorn
- En diskborste med otroligt bra grepp (hon sa så själv iallafall haha)
- En förpacknings Ideal-makaroner


Och på tal om Plix, ni vet, mannen, myten, legenden så kan det ha varit så att han drog en parallell med globen och en u-båt igen. "Dom är ju rund och under vatten" Jaha en sån?


Mycket skoj att träffa Johanna, det var allt för längesen!


Mors

Nya Rambofilmen

var mindre bra och saknade handling. Delar med mig av en bild nedan för att försöka förtydliga. Mäktig snubbe Sylvester...


image16

Nu blir det diverse fixning innan kvällens förtäringar och festligheter, och förresten, gårdagen var kanon!


Måste även säga att det är lite synd om Plix efter Christer 'Psyke' Simonsen gör en Rambo... 15-1 på 3 minuter kanske? Hahaha.

Mors

Amerikansk ekonomi, sport och multivitaminjuice

Oj nu fick jag till en riktig skön rubrik. Det kommer locka så många läsare känner jag...

"Aha, här är en bloggare som är insatt i den amerikanska ekonomin och i samma veva läser sport, och ut över det : dricker multivitaminjuice samtidigt, vilken jäkla bloggare."

Det jag kan säga om den amerikanska ekonomin är att den går lite dåligt för tillfället, övrig kunskap är ointressant. När det gäller sporten vann Brynäs idag och Leksand förlora, bra! Och gällande multivitaminjuicen börjar den ta slut. Men vad gör det när påsklovet har börjat?

***

Idag visade jag min största kreativa sida när jag jämförde en människa med osten på pizzan, marsipanen på tårtan och ketchupen på korven, helt enkelt för bra för att vara utan! Den är jag svinnöjd över. Tackar. Haha.

Jag tror min blogg är ganska varierande, och jag har skapligt med läsare iallafal, jag kanske ska skapa en modeblogg eller varför inte en "få-urusel-kondis-på-två-veckor-blogg"? Det finns ju redan så jävla (mitt första "jävla" någonsin i bloggen) många bloggar om hur man tränar rätt, äter rätt och lever rätt.

Det är viktigt att påpeka att folk ska leva efter en blogg, inte som man känner. Imagen är ju ruggigt viktig. Jag menar vem vill inte sitta på Donken och käka dietkakor med lightströssel och berätta kaxigt vilken superträningsblogg man följer. Det är mäktigt.

***

Har äntligen sagt upp mig. Tack och hej kycklingfilé (leverpastej är för oldschool, jag följer nu mer en modeordsblogg).

Vad händer imorgon då? Jo då blir det diverse förtäring av tacos och dryck med mina små kycklingar (kryddar bloggen med lite påskstämning) Malin och Emma.

Fredag blir det diverse förtäring av dryck hos Anne. En sån där kompis som jag känt väldigt länge.

Nej nu väntar min gode vän Sandra "Jag bor lite längre bort än alla andra" Hillberg med stor iver på att få läsa min blogg, och därför avrundar jag nu.

http://youtube.com/watch?v=JsD6uEZsIsU


Mors

Dagens låt: Matchbox 20 - Push (acoustic)

Röjjflaggor!

Kommer ett litet blixtinlägg som egentligen är helt onödigt. Det handlar om röjjflaggor. Jag och Plix lirar hela tiden, hahah. Jag har spelat sammanlagt 2360 matcher, Plix några mindre. En match tar ungefär 3-5 minuter.

Om man då tar 4 minuter gånger 2360 matcher blir det 9440 minuter. Dela det på 60 och man får fram 157,33 timmar. Dela det på 24 och man får fram 6,555 dygn. Vi har alltså spelat ungefär i 6 dagar sammanlagt. Haha.

image15

Guldet som blev till sand

Riktigt taggad satt sig tre pojkar på en buss mot Uppsala. En Plix, en Lux och en Thompa. Fin kombination!

Stämningen på bussen var kanon, stämningen på Flustret var kanon, stämningen på läktaren var kanon, matchen var allt annat än det vi fick uppleva på bussen, Flustret och läktaren. Stämningen på läktaren blev lika bra som det måste vara smärtsamt att fastna med fingret i köttkvarnen. Okryddat. Inte för att tala om bussresan... Nästan alla sov, eller bara hängde med huvudet.

SAIK blev överkörda, end of story.


Det som givetvis är glädjande är att jag och Thompa, inte Plix som var trött och skulle hem och sova, laddade om och åkte till Tamminen. Jag snackade mest med Tamminen och Wennerblom om känslan att ta guld, och faktiskt kunde jag nästan ta på deras glädje.

"Jag hade inte fattat det själv [...] Jag började gråta i duschen" Så stavas glädje.


Blev en mycket lyckad fest hos kingen! Roligt med massa folk, såväl okända som kända. Jag är ju nu mer även TV-kändis som vissa sa, hahaha!

Måste bara säga att Mackan är king. En av de finaste vänner man kan ha, som man kan garva med och åt. Hur du än gör efter skolan med bandykarriär osv, brushor keep in touch, right?


En lyckad helg har det varit, trots förlusten på Studenternas. Jag hade faktiskt så roligt igår så jag inte minns vad jag gjorde i fredags. Haha.


Inläggets Plix-citat: "Jag hör nånting i headsetet, vafan är det som låter? Ja just ja, jag kollar ju på en film"

Dagens låt: John Lennon - Imagine

GRATTIS

KUNG Tamminen och SAIK u-19 till SM-guldet i bandy! Fan va gött.

Några dagar

är man seg. Det som är bra är att det finns lösningar på det mesta, har man sovit för dåligt och på så vis känner sig ganska jäkla seg kan man alltid kolla http://fittsimpa.blogg.se/ eller http://loekfan.blogg.se/, då känner man sig alltid lite piggare.

Även om jag är skapligt trött, så blickar jag fram mot nya äventyr i form av finalen i bandy 2008 på Studenternas på lördag. Det kommer (vid såväl seger som förlust) bli riktigt roligt.

En lärare på min skola, Mr X, har lovat att ta en öl med klassen ifall vi bokar bord och dyl. på en pub där det finns storbilds-tv  - öl och fotboll med andra ord.

Noterbart är att Johanna "Patte-Nilsson-över-100-mål-LOVER" Söderberg fick en chock när jag erkände att jag inte hade någon SAIK-tröjja. Hon fick det att kännas som om jag varit otrogen med en hund. Förlåt Johanna.

För någon dag sen frågade Helene Winberg mig och Plix om Titanic-filmen var baserad på en sann historia eller om allt bara var påhittat. Jag tycker faktiskt Helene förtjänar en dagens pucko för den frågan, men hon klarar sig undan den här gången.

Farsan tyckte att jag skulle hinna till ICA och tillbaka på fem minuter, och han säger att man ska köra lugnt? What?

Jag och Jossan fick inte komma till Furuvik och snacka med cool ap-människa till psykologiarbetet. Hon skulle till Afrika. Undrar vad Skansen säger?

Jag och Plix har satsat en 50lapp till matchen mellan SAIK och Edsbyn på lördag. Jag tror på 4-3 till SAIK och han 6-4 till SAIK. Om det inte blir något av resultaten blir det +/-0.

Ett stort lycka till önskar jag Jossan inför hennes skidtävling imorgon, och kom ihåg; snabbast vinner inte, det gör den lökigaste!


Angående kvartsfinalerna i ishockey slutar dom så här:

Skellefteå - HV71 2-4
Djurgården - Linköping 3-4
Modo - Timrå 4-2
Frölunda - Färjestad 4-2

Givetvis är HV, trots förlusten mot Skellefteå, favorit till guldet. Är det något lag som kan utmana är det Linköping med motiveringen att laget har Sveriges bästa förstafemma, där är det tveksamt om en Brendl i storform platsar.



Dagens låt:  S Club 7 - Never had a dream come true

en hälsning

till min vän Johanna

image13

ganska söt ändå

Ett mystiskt brev

 från en annan del av världen låg i min postlåda här om dagen!


Avsändare var, enligt den namnunderskriften på baksidan av kuvertet, Ove Molin. Jag öppnade brevet, och där i låg det fyra stycken lappar och ett kort. På kortet, prydd av ett stort ölglas med en slips, står det "Birthday Boy! 10 Lessons that BEER can teach you..."

första lappen står det följande:

"Denna, eller detta poetfyrverkeri skall sitta uppsatt på din vägg när vi kommer hem. Förbrytelse mot detta = 15 piskrapp. Borttappning av rimmet är detsamma som ett knivhugg i våra ryggar. Det bestraffas med dagsböter på 2,400 kr/dag i 39 år.

andra lappen står det följande:

Vi förstår att skolan stoppar din väg hit, men i sommar hoppas vi på en visit. Men säg nu inte förlåt! "Vad för låt?"
Snart är det lördag igen, men sen! När vi till slut kommer tillbaka ska du få en stor födelsedagskaka
Kanske en fin grusbärspaj som du kan äta i din fina kavaj
Vi älskar att åka i din nya kärra, det känns som man är bundis med bingo-berra.
Hur som helst var den ett riktigt klipp, och när vi kommer hem ska åka på ännu en roadtrip.
Så därför vill vi nu höja en skål, och i duschen, håll hårt om din tvål!!
Sol i sinne, brun inne

tredje lappen står det följande:

Hej din lilla Niklas, nu skall du firas med glass. Vi hoppas du inte blir sur, för vi inte är där när de blir din tur.
Vi hoppas att det blir en trevlig fest, trots att vi inte är din gäst.
Du har ju så många vänner, så bjud nu alla du känner.
Men ta det lite lugnt med din öl, annars kanske du föder ett föl.
Trots att vi inte har någon present, har vi ändå detta sänt.
Eftersom vi är så långt bort, skickar vi detta fina kort.
Men Australien och Sverige är ju nästan grannar, fast vi önskar att du var här i våra famnar.

fjärde, och sista lappen står det följande:

Nej men Luxan inte ska du säga tack, du är ju trots allt en hejjare på schack.
Och nu när du är hela 19 år kanske du får hår på dina tår.
Och snart tar du studenten, det bästa som har hänt en.
Så ställ nu inte till med sa-tyg, så kanske du ändå får hyffsade be-tyg.
Klottra aldrig på lärarens vita duk, för då kommer du få smaka på ...
Förresten, visst är fattiga riddare gott, hoppas allt är bra i ditt gröna slott
Slottet styrs av en nobel greve, jag lovar att jag ska köpa en ny dosa till er TV
Bovar och tjuvar ger greven en smäll, slottets greve heter Kjell


Det ska även tilläggas att kortet var undertecknat av: Anton Brunnberg, Marcus Ahlmén, Fredrik Selgeryd och Samuel Lindberg.

Tack så hemskt mycket pojkar, gissa om jag log som en treåring på julafton precis när Kalle Anka börjat? Sjukt rolig uppskattning! Tack tack!


Har varit en ganska trevlig helg, party både fredag och lördag! Har varit roligare måste jag ändå säga... Idag har jag jobbat, och det var som vanligt sjukt segt, och det gick inte så värst bra idag heller, men någon gång måste det gå dåligt också!

Studentmössan har kommit också! Det känns som att det närmar sig med stormsteg! Hääärligt!


Har lånat en gura av syster min, ska försöka lära mig och spela lite bättre än vad jag kan idag, förhoppningsvis så lånar Plix ut sin stämapparat. Plix har även lovat mig att han ska göra mig till en proffisionell gitarrist, han är snäll han, haha!

Skönt att SAIK är klara för final nu! SAIK u-19, med målskytt Tamminen vann sin semifinal idag, grattis till båda lagen! Boork är tillbaka, äntligen ett klokt beslut från Brynäs ledning! Elitserien nästa är också, något annat finns inte!

Nej nu är det dags att löka, kanske göra en läxa också, vem vet? Haha.


Mors


Dagens låt: Eros Ramazzotti - La cosa mas bella

Once upon a time

there was a little sausage with the name Marcus. The little sausage grew up with his onion-parents Taina and Valter.

Marcus did not know what his dream of his life was, the only thing he knew was that he wanted to be an bratwurst, so after a few days, he realized that his greatest dream was to become a bratwurst.

Marcus had never met a bratwurst, he had only read about them in the meatpaper (a newspaper for sausage and so on), and he thought they were so cool and goodlooking. Marcus had, besides his parents, only a few friends to spend time with, one of them was the garlic Zven. Marcus and Zven spend the days to research about escaping the refrigerator on the sausagenet.

Marcus and Zven had now found a way out of the refrigerator, there was just one problem; the had booth heard that the persons who lived outside wanted to eat sausage with a taste of garlic.


- Goodbye mother, goodbye father, screamed the little sausage.
During their research they had find a saw from Black and Dockor, which they bought.
With the saw, which were a special chainsaw, they made a bighole in the door of the refridgerator.

The both friends ran as fast as they could, and after ten minutes Marcus and Zven had escape from both the refridgerator and the house.

- So... Finally we're out dude! said the garlic.
- Yes we are... continued the sausage.

The both friends decided to go separeted ways, they also decided to meet each other again, one year later.

And when the friends met again, on the very day of a year later they realized that they did not know each other any more. Marcus was not a little sausage anymore, and the garlic was not a garlic anymore.


Marcus had become a BRAT-wurst and Zven a garlicsauce.


- So Marcus, what have you been doing? asked Zven.
- I have been drinking a lot of beers, one time I drank 25 beers.
- Stop spice! (krydda) said Zven immediately.
- Okey, well I spice sometime, but I am BRAT-wurst now atleast!

The both friends decided to met their parents again, but when they were on their way in the house everything turned dark.

About one hour later Marcus was in a saucepan with boiling water, his parents had been roasted onions and the garlic Zven had in some way been opened.


A man called Leffe ate the sausage with roasted onion and garlicsauce. He was happy, but even Marcus was happy, he had at least become a BRAT-wurst.

The end!

Story och bilder: luxan

Hoppas det var en bra historia, haha. Ber om ursäkt för ev. grammatiska fel och stavfel.


Har varit ett bra lov, som avslutats med en trevlig helg. I fredags lökade jag och kollade Tv, igår var jag på Loby, sjukt överskattat, men ganska trevligt ändå... Var mycket folk.

Imorgon börjar skolan igen, och det ser jag inte fram emot direkt, speciellt inte geografin eftersom min lärare Per Bergman kommer vara svinnöjd eftersom Skellefteå vann borta mot Brynäs...

Oavgjort för Brynäs idag, det positiva var att Widing fick smaka på mål igen. Saik vann borta mot Bajen med 7-2, såg matchen på Tv, och trots lite slarv såg det ju riktigt bra ut! Vad som ska kunna hota Saik från att åtminstone, med en fet understryckning på åtminstone, gå till final på Studenternas, det förstår jag inte. Hoppas och tror att pokalen kommer hem i år!


Nej nu blir det till att löka!

Mors


Dagens låt: Ulf Lundell - (Oh la la) Jag vill ha dig

RSS 2.0